Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 12 januari 2014

Och där var ännu en helg till ända.

En helg med både ups and downs. Vi började tidigt i lördags morse. Körde hem Theo till kompisen för vidare färd mot härliga Fjällbacka. När Molly och jag satte oss i bilen sedan, frågade jag henne vad hon ville hitta på och svaret kom blixtsnabbt, hon ville på bio. Med Totte! Vi ringde Totte och han var helt med på noterna.
Vi hade ingen aning om vilken film vi skulle se men barnen enades snabbt om Alfons Åberg! En knattefilm. Detta var ett helt nytt fenomen för mig. Filmer för de yngsta, till exempel som här, fyra Alfonsfilmer i en följd i en lagom stor salong som inte blir helt kolmörk under visningen. Alla barn fick en ballong och en ask torkad frukt. Dessutom kostar biljetterna bara 40 kronor styck!

Vi fick ett program för vårens Knattefilmer och såg att Prick och Fläck kommer om några veckor, så då måste vi gå på bio igen! Kanske vi kan få med oss Bella och Kristofer då också? De har ju faktiskt ändå varit med och gjort väldigt mycket på de filmerna.
Efter filmen mötte Rebecka och Charlie upp oss och vi följde med dem hem för lite lunch och lek. På väg hem fick barnen klättra av sig lite, det blir ju lite krypigt i kroppen när man måste sitta still i 40 minuter.
Molly och Totte lekte en väldigt kul lek med sina ballonger. Man gnuggar dem mot håret.
Och gnuggar ännu mer.
Och så håller man den nära en tallrik.
På tallriken har man nymald peppar och det är hur kul som helst att se och höra när pepparn hoppar upp på ballongen! Sedan är det bara att gnida sig i håret med den, numera, peppriga ballongen igen.

Det var sedan, när vi skulle gå hem, som downet kom. Molly ville ju självklart absolut inte åka hem utan sätter sig något fruktansvärt på tvären när vi ska hå ned i trappen. Hon springer helt sonika upp allra längst upp i trapphuset. Många, långa trappor är det. Jag jagar efter henne och hon springer vidare. Och skriker...

Jag byter taktik och börjar gå ned för trapporna och säger att jag verkligen måste åka nu, så jag hinner förbi affären innan de stänger och att hon får komma nu om hon vill åka med mig, annars hämtar jag henne sedan. Då hör jag hur hon börjar gå nedåt och jag stannar innanför ytterdörren och väntar på henne. När hon väl har kommit ned till mig, ångrar hon sig igen och ska inte alls följa med och börjar springa upp igen. Jag fångar in henne men tappar hennes ballong och råkar trampa på den i kalabaliken som uppstår och självklart går den sönder med en öronbedövande knall! En iskall tystnad följer.

"Du gjorde sönder min ballong!"

Åh, förlåt gumman, det var verkligen inte meningen men jag tappade den när...

Här kommer jag inte längre för nu kommer galltjutet! Att en så liten unge kan få till sådana ljud! Jag fick med henne ut ur trapphuset som hade en helt fantastisk akustisk och började gå mot bilen. De 300 meterna var de längsta 300 meterna jag någonsin gått! Hon skrek som en stucken gris hela vägen. Gissa om vi fick blickar och medkännande leenden.

Vi kom till slut fram till bilen och jag lyckades trycka ned den sparkande och skrikande ungen i bilstolen och spänna fast henne. Sedan fortsätter hon och skrika och skrika och skrika. Lite stressande i Göteborgs citytrafik en lördag. Hon håller igång tills vi nästan är hemma (det där med att åka och handla har jag totalt gett upp vid det laget) när hon helt plötsligt tvärtystnar och tittar frågande på mig och säger; "men vi skulle ju åka och handla ju?!"

??????

Den dagen man förstår sig på en fyraåring...

Vi åkte och handlade och köpte lite extra gott för att ha och mysa med, nu när det hade blivit bra efter allt det arga.

Molly sammanfattade dagen med att först var det en glad och lycklig dag, sedan blev den arg och ledsen och så blev den glad igen!

Söndagen började vi med sovmorgon!!! Så skönt! Sedan skrotade vi runt här och tog det lungt en stund. Fixade lite lunch och förberedde inför veckan. När jag skulle packa ned Mollys regnställ såg jag att det hade spruckit. Ett nytt måste inhandlas snarast. Vi åkte iväg ned till ICA där vi direkt hittade ett fint, rosa regnställ för högst överkomliga 199 kronor!
Där hittar vi det här ocskå! Molly får syn på detta nattlinne och utbrister, "åh, vilken fin klänning, en sådan skulle jag vilja ha!" Jag förklarar för henne att det är ett nattlinne som man har på sig när man sover. Hon tittar oerhört skeptisk på mig och frågar, "ska man ha klänning på sig i sängen?"

Just nu sover hon faktiskt med detta nattlinne/klänning och det går hur bra som helst!

Molly påminde mig om att hennes tofflor på skolan var på väg att gå sönder, så vi skulle köpa nya. På ICA fanns det inga men vi skulle ju ut och möta upp Theo vif dansen, så vi tog svängen förbi Frölunda Torg. Där hittade hon ett par ljuvliga, svarta, glittriga tofflor! Vi hittade dessutom ett par nya dansskor till Theo, passade perfekt eftersom jag åkte ifrån hans dansväska...

Nöjda med våra fynd, åkte vi bort till dansskolan dit vår efterlängtade son och bror hade kommit efter en helt fantastisk helg i Fjällbacka! De har klättrat, grillat korv över öppen eld, fått pinnar att glöda, spelat, lekt och busat och ätit marmelad på smörgåsar! Känns som om sonen är nöjd med sin helg!

Nu ska jag krypa ned under min värmefilt som jag fick av Labbe i dag, för usch vad jag är frusen just nu!

posted from Bloggeroid

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...