Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 5 september 2013

Labbes 40-årsfest!

Min älskade sambo, Labbe fyller ju 40 år i dag, blir liksom gubbe! Det måste ju firas ordentligt, så i lördags fixade vi till en riktig överaskningsfest för jubilaren!

Han hade inte den blekaste, till och med småtrollen hade lyckats hålla tyst om detta under de nästan två månader som vi har planerat överraskningen!

Han trodde att han hade jouren den här helgen men den hade snälla Chrille tagit över. Fast tidigt på lördags morgon, fick han ändå ett "jourjobb". Mangan ringer och berättar med förtvivlan i rösten att hans Frida har fått alla däcken sönderskurna på ICA Maxis parkering och han själv är bortrest och hon har verkligen superbråttom iväg. Labbe kastar sig ut i bilen, utan att tänka närmare på detta, klart att man hjälper en kompis i nöd! När han kommer ned till verkstan för att lasta servicebilen, så står Mangan där med ett finurligt leende!

Gissa om Labbe blev nervös! Han fick åka hem till Frida och Mangan för lite uppfräschning, dock utan att veta vad som ska hända.

Under tiden har det anlänt en del folk hem till oss, mina föräldrar, Helena och vi sätter genast igång att få klart allt. Jag hade då lagat mat i två dagar innan men allt skulle läggas upp, bord skulle ställas upp och dukas, partytält fixas i trädgården, drickor bäras fram från alla gömställen i huset.

På tal om gömställen, så jag har fått ljuga och trixa under veckan innan kalaset! Försöka gömma kalasmat och dryck för en 70-80 gäster...

Mycket mat,

mera mat

och så några tårtor.

Helena hade fixat laktosfri veggiemat, Ninna gjorde tårtor och Maria kom med bröd, övrig mat fixade jag.

Precis när allt var klart så kom Mangan och Frida hem med Labbe. Han såg minst sagt nervös ut och blev bara mer och mer nervös när han såg all mat och alla dukade långbord...

Men han hann inte fundera på detta speciellt länge för precis då ringer det på dörren och första gästerna anländer. Och sedan fortsätter det att komma gäster i en strid ström under hela dagen. Såå mycket folk och så många vackra blommor och fina presenter!

Vackra blommor!

Underbara presenter!

Och en mycket lycklig jubilar!

Hela kalaset var väldigt lyckat, glada miner, mycket prat och skratt och alla blev mätta och belåtna!

En liten grej hände dock, som nu i efterhand går att skratta gott åt. Mitt i kalasandet kom det en otroligt stark vindby och slet loss partytältet och välte omkull det och de bord och stolar som stod därinne. Tältet var för stunden tomt men två småttingar lekte bakom tältet när det flög över dem. Det såg riktigt läskigt ut men de gjorde sig inte illa alls, däremot blev de rejält blöta eftersom det hade regnat rätt friskt tidigare på dagen...

Labbe var helt otroligt nöjd med dagen! Och nu är han gubbe på riktigt!

Puss på dig, min älskling! Du är bara så bäst!

Grattis på 40-årsdagen!

2 kommentarer:

 1. Grattis till din Labbe!

  Vad ROLIGT att få arrangera en så stor överraskningsfest :-)
  Kan tänka mig att han blev orolig & riktigt riktigt glad :-)
  MYCKET godsaker bjöds det på!!

  Vilken tur att inte småttingarna skadade sig när tältet välte.. Vår pratytält hamnade på ett förrådstak i stugan natten till midsommardagen.. så man gör nog bäst i att förankra dem ordentlig.. Men alltid lär man sig något ;-)

  Ha en fin dag!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...