Sidor

Leta i den här bloggen

måndag 13 maj 2013

Fullt normala

Det är sällan man har långtråkigt i det här huset...

Vi kom lite sent till skolan i morse, det hade hänt en trafikolycka på vägen och vi fick stå och vänta jättelänge innan vi kunde köra förbi. Det har blivit så mycket trafik på de vägar vi kör på sedan trängselskatten infördes, så det är inte klokt. Helt stick i stäv med de miljöargument som förespråkarna alltid kommer med. Trafiken i Göteborg har inte minskat alls, den har bara flyttat sig från de stora lederna som är anpassade till den trafikmängden, till de betydligt mindre vägarna. Detta innebär ju i praktiken att det numera släpps ut MER avgaser, eftersom det nästan alltid är långsamma, ringlande köer på småvägarna. Och så säjer nästan alla partier nej till en folkomröstning, trots att man har fått in alla underskrifter som behövs, med råge! Detta att lyssna till folket, det är inget som våra folkvalda politiker behöver göra tydligen.

Det var egentligen inte alls detta jag skulle skriva om, det rann bara ur mig. Försöker ju hålla bloggen så fri från sådant som det bara går men detta är en fråga som stör mig enormt!

Det jag egentligen skulle skriva var att Molly brukar bli lite ledsen och orolig de få gånger vi är sena till skolan. Hon vill säga adjö ordentligt och vinka i fönstret när jag lämnar och det hinner hon ju inte när de har börjat arbeta. Fast i dag var hon inte det minsta ledsen, trots att hon visste att hon inte skulle hinna vinka, hon var ji uppklädd i födelsedagskläderna! Blommiga byxor, vit blus, glitterkoftan, nya rosa jackan, Hello Kittyskorna och Hello Kittyglasögonen! Då kan man ju inte annat än att vara kvittrande glad!

Det fick bli en kort dag i dag. Barnen är helt slut efter helgen. Molly är dessutom lite, lite varm men vi hoppas på att det bara är tröttheten. I morgon ska hon ju firas på Casa med solvandringen och allt! "Jag kan ju inte bli sjuk när jag ska födelsedagsfiras på skolan heller"

2 kommentarer:

 1. Du har helt rätt att gnälla om vägarna och jag tror att du har 100% rätt!

  SvaraRadera
 2. Galna familjen ;-)

  Jag förstår att det är irriterande med trängselskatten... & precis som du skriver blir det inte färre som tar bilen, bara att man tar de mindre vägarna....

  Hoppas Molly får hålla sig frisk nu :-)
  Kan tänka mig att hon tyckte hon var väldigt vacker idag i skolan & många var nog avundsjuka på henne :-)

  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...