Sidor

Leta i den här bloggen

tisdag 4 december 2012

Underbara vinter!

Äntligen är det snö här också! Som jag har längtat! Vintermörkret blir ju lite mindre mörkt när det ligger snö och kylan blir liksom lite mildare.

Dessutom passar ju härliga sopor och grytor så himla bra när man kommer in, iskall från snöleken. I kväll blev det en gulaschvariant med pasta och majs. Mycket med stark paprika, spiskummin och vitlök i, gör att den värmer ordentligt!

Theo har varit ute flera timmar i dag. Först på fritids och sedan med kompisarna hemma. De bygger tydligen en igloo hemma hos grannen. Kanske kan vara bra att ha om det skulle bli strömavbrott eller så. Då kan vi klämma in oss, alla grannar och sitta tätt ihop och hålla värmen.

Fast än så länge har vi både ström och värme här i huset. Och pusskalas också! Labbe har ju inte jouren den här veckan, så han är hemma hos oss på kvällarna! Lycka!

I morgon är det avslutning på simskolan och sista gången i onsdagsgrupperna. Nästa termin blir det simskola på måndagar istället. Det har ju blivit lite dumt för Theos del på onsdagar, eftersom han slutar skolan klockan 16 inne i centrala Göteborg och ska vara ombytt och klar för simskola ute i Lerum klockan 16.45. En omöjlighet, förstår alla som har en aning om hur trafiken fungerar här i stan. Han har därför fått sluta tidigare hela terminen, vilket är väldigt tråkigt för honom. Nu har simskolan lyckats få in både Theo och Molly på måndagsgrupper istället, vilket vi är oerhört tacksamma för. Gott att slippa stressa och gott att slippa köra hela vägen till Lerum mer än en dag i veckan, som vi gjorde innan vi fick tider till dem båda på onsdagarna. Dessutom är det lite tidigare på eftermiddagen, så vi kan äta middag hemma, istället för den eviga hamburgaren på Vattenpalatset. Det är ju gott då och då med inte varje vecka.

Nu sover trollen och jag och Labbe ska sjunka ned i soffan och äta godis! Mitt i veckan!!

2 kommentarer:

  1. Vad bra att det löst sig med simmningen. Det är stressigt med alla fritidsaktiviteter som barnen vill hålla på med.. & I Göteborg är det ju allt som oftast kö & spec vid den tiden...

    Ha en mysig & smarrig kväll!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så skönt att ni lyckade få till nya simtider. Soppor och grytor är gott särskilt så här års. Mys och ha det gott i snöbuset :) Kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...