Sidor

Leta i den här bloggen

onsdag 11 juli 2012

Mariestad.

I dag har vi varit hos min mormor och morfar i Mariestad, där jag är född och uppvuxen.

Här, i huset bakom förrådet, bodde jag till jag flyttade hemifrån 1988.

Och här, i det som en gång i tiden var morfars kiosk, fast mycket fräschare än vad den är nu, jobbade jag under flera år, från och till. Nya Torggrillen blev faktiskt omnämnd i tidningen Matmagasinet, som ett av de bästa gatuköken och att om man hade tur kunde man bli serverad av självaste Korva-Erik (aka min morfar) och kanske få smaka på hans hamburgerdressing, tillverkad efter ett hemligt recept (som gått i arv till mig!).

Här är han, min morfar!

Den här damen, det är min fantastiska mormor! Det är från henne (och lite från min pappa också) jag har fått mitt intresse för matlagning, allt man äter hos mormor är så fantastiskt gott! I dag blev vi bjudna på ugnsstekt kött, grönsaker och sås och potatis! Mmmmm

När vi hade ätit på tok för mycket av den goda maten och magen stod i fyra hörn, då kom efterrätten fram. Jordgubbar, glass, grädde, hembakta kakor och hemgjorda, rosa maränger. Liiite, liiite däst blev man allt efteråt.

Barnen använde all energi de fick från maten för att leka ordentligt. Theo fick igång min, nyopererade, snart 89-åriga morfar, på bowling i hallen och Molly hade picknick med mormor i sängen. Sedan satte båda småtrollen igång med att bygga ihop ett stort piratskepp tillsammans med både mormor och morfar.

Tiden går fort när man har roligt och snart var snabbvisiten i Mariestad över för denna gång. Vi åkte till Gamlegårn för att möta upp med pappa som varit där under dagen för att bygga färdigt det nya dasset.

Nu är det färdigt och här premiärsitter pappa!

Här premiärsitter barnen också, fast det är gungor för deras del, nya gungor till den uråldriga gungställningen, som var gammal redan när jag var liten.

För Theos del blev avslutningen på dagen oerhört lyckad! Han fick klippa gräs! Hemma är det Ludvigs jobb, vilket Theo är väldigt avundsjuk på men nu gick han klippa ordentligt, det är riktigt, rejält stora gräsmattor som ska klippas! Nu är vi tillbaka i Lidköping igen och barnen sover som små grisar i sängarna och strax ska jag följa deras exempel.

3 kommentarer:

  1. Wow vilken händelserik och rolig resa. Det är en förmån att få ha den äldre generationen kvar så att barnen berikas med ytterligare kunskaper och livserfarenheter. Ha en fortsatt härlig sommarvecka. Kram på er alla!

    SvaraRadera
  2. Minnen!
    Kram Sara

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...