Sidor

Leta i den här bloggen

söndag 3 juni 2012

Ord och bilder från konfirmationen

Både Blogger och mitt bildhanterings program bråkade med mig rejält igår... Nu har jag (nog) ordnat till det, så här kommer bilderna från Ludvigs konfirmation igår i Landvetters kyrka.

En rätt nervös kille innan allt kör igång. I kapellet presenterade konfirmanderna ett väldigt fint och tänkvärt arbete som de gjort om förintelsen och sitt besök på Auschwitz och Birkenau. Mycket starka bilder och berättelser. Därefter gick vi upp till prästgården där de hade följt upp detta med tankar och idéer om hur vi kan förhindra att detta sker igen. Dels hade de gjort en film och så hade de gjort små miniatyrer som de hade fotat och förstorat upp. Hela utställningen var väldigt genomtänkt, mogen och otroligt proffsigt utförd.

Sedan var det dags att gå in i kyrkan. Det var en härlig och glad gudstjänst! Barnen satt på golvet och lyssnade och tittade, nästan hela gudstjänsten igenom. Det var vara lite i slutet som de började snurra lite men då var det dags för nattvarden och de fick röra på sig lite. Theo fick prova och var väldigt stolt efteråt. Prästen läste en välsignelse över Molly istället och hon blev lite ledsen för att hon inte fick en kaka att doppa i saften men lugnade sig när Theo berättade vilken äcklig saft det var...

Nykonfirmerad och mycket lycklig kille! Oerhört lättad också, alla presentationer gick hur bra som helst och han kunde svara på alla frågor han fick.

De små var väldigt stolta över sin duktiga och fina storebror! Hur stolt mamman var behöver jag väl knappast tala om!

Konfirmationsfesten kommer vi ha den sjunde juli, igår firade han med sin pappa och hans släkt.

Nu ska vi packa, för i morgon, tidigt, tidigt...

3 kommentarer:

 1. Det där låter som det var en fin dag dessutom med ett talande budskap angående förintelsen.
  Ha det gott idag!

  SvaraRadera
 2. Vilken fin dag. Klart man är stolt som mamma! :-)

  Kram

  SvaraRadera
 3. Åh, Mollys klänning! Bedårande!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...