Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 20 december 2012

Jullov!

Äntligen är det jullov! I morgon tar vi sovmorgon! Haha, drömma kan man ju alltid göra! Nåväl, vi behöver i alla fall inte stressa iväg, utan kan morna oss i lugn och ro.

Skoldagen började ju tidigt i dag med det fantastiska julspelet i kyrkan. Prästen pratade lite innan och påminde oss om detta med våra "svenska" jultraditioner. Hade vi hållt oss till de svenska traditionerna, så hade vi kört ett midvinterblot och tillbett asagudarna. Det är ju inte mycket som är svenskt i vårt julfirande överhuvudtaget. Den lille judiske pojken, de italienska och grekiska helgonen, den tyska granen, kryddor från fjärran östern mm, mm. Lite att tänka på för en del, kanske...

I dag har Farbror Rimfrost varit på besök hos Molly och hennes kompisar på Casa och berättat en spännande historia.

Alla Casabarn blev dessutom bjudna på julbord och det allra viktigaste, julmust! En mysig och rolig dag har det varit. En riktigt, riktigt tråkig sak fördunklade dock glädjen en del. Mollys fröken, Patrik, ska sluta, så i dag Farbrorvar sista dagen som han jobbade med Molly. Molly var jätteledsen och ville inte alls säga hejdå eller god jul. Vi kommer sakna Patrik enormt, han var ju Theos fröken också och är helt fantastisk med barnen. Nu saknar vi ju absolut inte bra fröknar på Casa, det bara kryllar av dem där men nog kommer det bli ett tomrum efter Patrik.

Själv har jag haft en springa-runt-och-fixa-äremden-dag i dag. Bland annat var jag en sväng inne i stan. Tillsammans med ungefär en halv miljon stressade julhandlare och minst lika många poliser. Det stöd polisbilar i vartenda hörde. Det har ju varit en del oroligheter inne i centrum de senaste dagarna, så de har satt in alla resurser de har för att hålla bråkstakarna lugna. När jag var inne var det hur lugnt som helst i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...