Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 21 december 2012

Dagens Ludvigcitat

"Man ska vara försiktig med blinkande lampor, man kan få rabies av dem"

Översätter man ordet rabies från ludvigska till svenska, så får man ordet epilepsi...

Här är julförberedelserna i full gång med allt från knäckkokning till strul med julgransbelysningen. Det blir till att åka ned till Allum i morgon (igen) för att köpa en ny ljusslinga (igen...)

Granen är i alla fall på plats inne i stugan, efter ett par dygn på tillvärmning i garaget och i morgon fixar vi påklädningen också.

Älgköttbullar i mängd hör julen till. Skulle det, mot förmodan, bli några över, så gör de sig väldigt bra tillsammans med lite potatis, gelé, gräddsås och pressgurka fram på nyåret.

En dubbel sats med sockerkarameller har vi också gjort. Dubbel för att farinsockret hade klumpat ihop sig och bara inte gick att dela på...

Lisa har agerat hjälpreda åt tomten och slagit in klappar hela dagen, så nu är det inte många kvar. Då gäller det bara att vi får i ordning på ljusslingeriet, så vi har något att lägga klapparna under.

Småtrollen har härjat med grannbarnen hela dagen. På förmiddagen var de inne hos dem, där de också åt lunch. Sedan var det bus i snön en stund innan de kom in här. Killarna hade nog tänkt sig att de skulle spela wii eller något sådant men eftersom de hade suttit hela förmiddagen och spelat, så tyckte jag att de gott kunde sysselsätta sig med något annat. Och med tanke på hur det såg ut i lekrummet efteråt, så hade de nog himla kul!

I morgon ska jag göra färdigt revbenen som just nu ligger och gonar sig i en smaskig marinad med glögg, ingefära, chili och sirap. Luktar helt underbart redan nu.

Nu har småtrollen somnat och jag ska krypa ned hos Labbe i soffan och kolla lite på TV. Jag tror att jag nog kommer hinna se ungefär 6,8 minuter innan jag sover som en gris....

Vi avslutar med en bild som jag fick i dag, på en lite kille som vi längtar så väldigt efter. Fasters lilla gullgris, Vincent.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...