Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 23 april 2011

Vilken påsköveraskning!

Vilken härlig påskafton vi har haft här!

Efter frukost så fick vi ett meddelande om att påskharen hade varit här och lagt påskägg (och de är ju fulla med godis, eller hur, Smulan! ;-) ) Så det var bara för barnen att ge sig ut och leta!

Kan det finnas några ägg härborta?

Kolla här! Ett gult ägg! Det gula var visst till mamma.

Där ser jag något!

Ett ägg med rosa band, det var Theos ägg!
Men jag vill också ha ett, tänker Molly.

Dä, Ja ägg!
(Där ser jag Mollys ägg!)

Mmm, godis!

Sen bar det av ut till Gamlegårn igen. Men mamma stannade hemma för hon har så ont i sin fot. Vi stannade till i Hällekis och köpte nyskördade tomater och gurka från växthuset där. När vi hade kommit en liten bit därifrån blev Molly jätteledsen och försökte säga något till oss. Tillslut förstod vi vad hon ville. Hon hade tappat sin ena sko när hon blev buren i växthuset och vi hade inte märkt det. Det var bara att vända tillbaka igen. Som tur var hade vi inte hunnit längre än till Forshem när vi fattade...

Jag och Molly fikade och busade i det härliga sommarvädret och åt lite av tomaterna. 

Theo och pappa åkte ned till Ugglebo och fiskade. Och gissa vem som fick en Regnbåge!!
Superjättemassvis stolt kille!

Den ska nog fyllas med något gott och ugnsbakas!

Morfarn var inte så lite stolt över sin yngste dotterson! Första gången som Theo var ute och kastade och så gjorde han det så bra!

Molly var väldigt fascinerad över fisken.

Sen packade vi ihop för att åka hem, Erika, Peter och Adam skulle ju komma hem till mamma och pappa för att fira med oss. Vi gick ned till Yvonne och Folke för att hälsa på mormor och morfar som hade kommit dit för att fira påsk. När vi står där och pratar lite så frågar morfar; "Sover ni i den där bilen?" "Va? Vilken bil?" "Labbes stora lastbil!"

Labbe kom och överaskade oss! :-)

Lycka!

Han har ju jouren över påsk (som vanligt) så han skulle få fira påsk i sin ensamhet hemma medan vi var här uppe och hade trevligt. Han har visserligen förlängd inställelsetid när det är storhelger men det tar ju två timmar hem så det är precis på gränsen att han klarar det. Men han längtade så efter oss, så han kände att det gjorde inget om han fick stressa lite om det skulle bli något jobb. Och det är ju vi så otroligt glada över!

Glada barn...

...högt upp i luften!

Vi blev kvar en stund i Gamlegårn.

Tog en promenad bort till sågen innan det verkligen var dags att åka hem. Det var ju en del kvar att fixa innan vi fick i ordning påskbordet och eftersom mamma har så ont så måste hon få vila ordentligt och inte hålla på och springa och fixa och greja...

Men det löste sig, som det brukar. Mycket och god mat blev det! Jansson, konjaksgravad lax, sill, gäddpaté, skinka, prinskorv, köttbullar, räkor, ostar, sillsallad, bruna bönor, vitlökspaté mm, mm... Kan ju lova att det inte var någon som gick hungrig från det bordet!

Mycket fotande blev det eftersom det fanns tre kameror på plats. Jag och pappa lyckades fota varandra, samtidigt..

Theo, Adam och Molly gick ut och sandade ned sig ordentligt efter maten. Ni ser Molly, som gräver ned sina byxor? Hon var den som var minst sandig...

Och sen kommer vi till kvällens höjdpunkt, enligt Adam och Theo i alla fall.

Fyrverkerierna!

Eftersom alla var så trötta och det är ljust så länge på kvällarna, så fick vi fyra av dem i fullt solljus men killarna var helnöjda med resultatet ändå!

När vi var klara så gick solen ned.

Och Labbe fick ge sig av hemmåt. Snyft!

Men i morgon åker vi ju hem igen och på måndag kommer Lisa, Linnea och Ludvig hem från Berlin, så då är ordningen återställd igen, alla samlade!

2 kommentarer:

 1. Vilken härlig påsk ni har!
  Massor med god mat, mycket spännande äventyr och allt detta tilsammans med dem man älskar! Kan det bli bättre?! :D
  Kraaaam

  SvaraRadera
 2. Du har så rätt! Det var en helt fantastisk påskafton! Ren lycka! :-D

  Kram!

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...