Sidor

Leta i den här bloggen

måndag 5 januari 2015

Det gäller att utnyttja dagsljuset!

I midvintermörkret är det ju inte många timmar med dagsljus varje dag. Vissa dagar känns det som om det aldrig hinner bli ljust innan det blir mörkt igen.

Årets första dagar har vi gjort allt vi kan för att maxa antalet soltimmar på oss. Barnen tycker att det är väldigt bra att vi inte har behövt plocka ihop studsmattan än och att det är barmark, så de kan åka sparkcykel och annat.

Man kan tom åka elbil! Theo är lite bitter över att han har vuxit ur sin Volvo Cab men Molly är väldigt nöjd, då slipper hon konkurrensen!

I går åkte vi till Härlanda Tjärn, för Theo och Labbe ville cykla några varv. Solen sken och det var fler än vi som hade fått den idén. Det var nästan fullt på parkeringen och massor med folk nere vid sjön.

Molly och jag promenerade lite medan killarna cyklade. Molly hittade en fantastiskt rolig sysselsättning, att kasta ut isbitar på den tunna isen och lyssna på hur det lät när biten gled fram, eller kasta dem i vattnet närmast stranden där det skvätte så där roligt.

När killarna hade cyklat färdigt, fikade vi och sedan ville även de kasta saker på isen, fast här var det inga små isbitar som gällde, utan snarare stora stockar. När de hade tömt stranden på grenar och pinnar, så hittar de en "jättefin" stock som stack upp ur vattnet mellan bryggorna. Det var ju bara det att den satt fast i något under vattnet och de kämpade länge och envist innan de faktiskt fick ge sig.

Däremot fick de, med gemensamma krafter, tag på den här pinnen som de sedan skickade långt ut på isen. I dag har vi också varit ute en sväng men bara här hemma och sedan skickade vi ut vår julgran, för den hotade med att släppa loss vartenda barr på golvet så fort någon andades i närheten av den. Det är nog den kortaste tiden någon julgran har klarat sig här i huset och då har vi ändå följt alla konstens regler. Ja just ja, vi har kollat på Frost också. Igen...

1 kommentar:

 1. HÄrligt att kunna njuta av solen o att kunna vara utomhus o njuta :-)
  Man beh vara ute för att gå energi :-)
  Vilken mysig stund på Härlanda Tjärn :-) ☀️
  Underbart väder!

  Vi plockade bort julen igår o då åkte även granen ut Detta trots att den bar så himla fin och inte barrade alls. Denna gran har nog varit den bästa vi haft ;-)
  Men nu är julen slut så...
  Ha en fin kväll!
  Kram

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...