Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 26 december 2014

Vi jular på!

Julaftonen startade, som sig bör, med öppnandet av morgonpaketet som tomten lämnat på sängen. Populärast var paketet som pappan fick, ett kilo lösgodis...

Eftersom solen sken så passade vi på att gå ut i trädgården en stund, bara för att mötas av ett ösregn. Detta gick dock över ganska snabbt och våra småtroll är ju vana vid att vara ute i alla väder, så det hoppades ordentligt på studsmattan även under regnet. Själv stod jag under tak och fotade.

Molly och Labbe åkte iväg på hemligt uppdrag och jag och Theo stannade hemma och mös. Helt plötsligt hör vi världens dån utifrån. Det verkligen vräker ned hagel!

När Molly och Labbe var tillbaka, tog vi det årliga julbadet men Theo avstod, han badade ju så mycket i somras. Det är så skönt att sitta i 38° värme när det är riktigt kallt runt omkring. Det enda som är jobbigt är ju när man ska kliva upp i blöta badkläder...

Lagom till Kalle Anka kom Lisa och Ludvig. Linnea är ju uppe i Sälen och jobbar även i år och har verkligen fullt upp, så hon hade ingen möjlighet att komma. Som tur är finns det Facebook och jag fick tag på en av hennes vänner däruppe som hjälpte till att fixa lite fina julklappar från oss! Dessutom pratades vi flera gånger under dagen. Känns inte helt ok att inte vara tillsammans på julafton men så är det ju när barnen växer upp, bara att bita ihop och vänja sig. Huvudsaken är ju att de mår bra och trivs med sina liv!

Skönt ändå att ha fyra av fem hemma!

Efter Kalle Anka åt vi julmat och sedan bar det av för att önska farfar Lasse God Jul!

Väl hemma igen, hann vi knappt hänga av oss innan det knackade på dörren! Guess who? En något snurrig tomte, som tilltalade far i huset med; "Tomten" och drog ned skägget för att dricka glögg, kom på besök och delade ut klappar till familjen. Vi hade visst varit vansinnigt snälla hela gänget!

Artiga och väluppfostrade barn som tackar tomten...

Theo fick en hett efterlängtad Snowkick och blev väldigt lycklig när han insåg att det faktiskt hade snöat på riktigt, om än bara någon centimeter och sprang ut i kvällsmörkret och åkte några varv på gräsmattan.

Mollys favoritklapp var av det mer högljudda slaget, en Furby!

Under gårdagen tog större delen av familjen det bara lugnt, lekte med julklapparna, kollade film och åt mat och godis och bara njöt av lugnet. Pappan däremot jobbade. Den här hösten har varit riktigt otroligt tuff, så det är en hel del som har kommit på efterkälken. Vi är så tacksamma för att han faktiskt kunde vara ledig hela julafton! De dagarna, när vi kan vara tillsammans hela familjen en hel dag är, tyvärr, på tok för sällsynta.

Annandagen firade vi hemma hos Ninna (återigen utan pappan...) tillsammans med Erik och hans fina familj och våra föräldrar.

Åtta av tio kusiner var på plats (Vincent och Linnea saknades) och vi försökte verkligen få till ett foto på dem alla men det är inte det lättaste med så många viljestarka ungar.

Lilla Märta-Stina hade inga som helst planer på att sitta tillsammans med resten av gänget, så henne fick vi fånga på egna bilder.

Vi bjöds på snittar med gravad lax, smarrig grönkålssoppa och Gotländsk saffranspannkaka till efterrätt! Ljuvligt gott!

Även i dag kom Tomten på besök med massor av klappar med sig! Molly, som läser nästan flytande nu, luskade snabbt ut att det största paketet var till henne!! Det var den stora gosedjurshästen som hon önskade sig så innerligt!

Theo var väldigt glad i dag, han verkligen avgudar sin morbror och hängde Erik i hasorna hela dagen. Ja, ska man vara ärlig, så hängde han väl egentligen mer i hängslena men det gjorde han bokstavligt också!

En mysig julhelg har vi haft, som vi strax faktiskt ska avsluta med lite pizza och några kebabtallrikar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...