Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 14 februari 2014

I dag har det gått en vecka.

För precis en vecka sedan kom vi hem som vanligt efter dansen. Vi larmade av och gick in, barnen satte på TVn och jag började med maten. Det fick bli makaroner och falukorv, alla var hungriga och maten fick inte ta för lång tid. Under tiden som jag väntade på att pastavattnet skulle koka upp, skar jag falukorv och började steka. Jag packade även upp matkassen från ICA.

När jag hade fått i makaronerna i det kokande vattnet, kände jag hur det drog kallt utmed golvet. Jag tänkte först att Molly hade öppnar altandörren, hon gör det ibland när storebrodern har pruttat men så var inte fallet nu, den var stängd och låst. Jag gick runt och kollade alla fönster och när jag kommer in i Mollys rum ser jag att fönstret står på vid gavel och blomkrukorna ligger på golvet. Min första tanke är att Labbe har varit hemma innan oss och fått för sig att vädra. Jag går fram och försöker stänga fönstret men det går inte.

Då först går det upp för mig vad som har hänt. Någon har brytit upp Mollys fönster och tagit sig in i huset. Jag går runt i huset och kan först inte upptäcka att något är borta. Jag ringer Labbe som skyndar sig hem under tiden som han ringer polisen. Väl hemma går han snabbt runt till grannarna och berättar för dem vad som har hänt och frågar om någon har sett något men det är det tyvärr inte. När han kommer in ser han direkt att någon har varit i den lådan där vi har smycken...

Poliserna kommer och ställer frågor och kollar runt. Barnen har inte riktigt förstått vad som har hänt, utan tycker att det hela är otroligt spännande. Labbe spikar igen fönstret, så det ska hållas stängt under natten. Den natten sover båda småtrollen inne hos oss.

Morgonen därpå kommer polistekniker och säkrar en del spår, ställer fler frågor och kollar runt. Theo blev grymt imponerad när de visade sina polisbrickor! Han "hjälpte" dem massor och när de gick gav han dem en teckning som de lovade att sätta upp på väggen på kontoret.

När de hade gått så började barnens frågor och funderingar. Det var som att de först nu kopplade. Någon hade varit inne i vårt hus och tagit våra saker! Framförallt Molly började bli väldigt orolig. Det var ju hennes fönster de hade brutit upp. Tjuvarna hade tagit sig in i hennes trygga rum. Dagtid har det gått ganska bra men kvällstid... Långa nattningar. Hon fick, till en början sova inne hos oss men har nu fått somna i sin säng med löfte om att vi bär in henne till vår när vi går och lägger oss, så hon ska slippa vakna själv.

Larmet är numera fixat och uppgraderat och vi börjar bli lite lugnare. Men jag är glad att vi hade sportlov den här veckan och var lediga, för det känns inte kul att åka ifrån huset. Fast det är inte helt bekvämt att vara hemma heller. Vi låser och larmar väldigt noga. Natten mellan onsdag och torsdag var Labbe dessutom i Stockholm. Det var inte många minuter jag sov den natten. Lyssnade till varje litet ljud. Upp och kolla ut i trädgården en gång i kvarten. Kolla så larmet verkligen är påkopplat. Låste jag dörren ordentligt? Måste nog ut och kolla garageportarna också, så att de inte kan ta sig in den vägen. Suck...

Försnuftsmässigt vet jag ju att de inte kommer tillbaka, de har ju redan tagit allt av värde. Men känslomässigt...

Nu sover småtrollen. Det längsta trollet har en trollkompis som sover över här och de kollar på rysare där uppe, Stephen Kings It, så de lär inte sova på länge. Pappatrollet har redan somnat i soffan, så jag ska försöka få i säng både honom och mig.

Och ja, alla hjärtans dag firar inte vi så mycket i den här familjen. Vi firar om två dagar istället! Fast jag fick allt en väldigt vacker ros av Labbe i dag och så hade han handlat åt oss och det är en kärleksförklaring som heter duga!

posted from Bloggeroid

2 kommentarer:

  1. Förstår att det känns jättejobbigt. Grundtryggheten blir rubbad...

    Hoppas det känns bättre om ett tag.
    kram

    SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...