Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 2 augusti 2012

Nu är Ludvig hemma!

Då ser Labbe ut så här! Nädå, det är inte en, av Ludvig, utslagen tand, det är en rödbetsbit, eller rövbit, som Molly säger... Rödbetorna var en del av vår middag, ugnsrostade, tillsammans med potatis, till grillat kött och romansallad.

Jag skrev (gnällde) ju, för ett tag sedan, om vår grillborste, som helt tappat borsten. Nu hittade jag refillborst till den borsten. Man byter bara ut plattan med borsten på och vips har man en ny borste. Bra tänkt av ICA fast jag tycker ändå att borsten borde hålla lite längre tid.

När Ludvig kom hem från mormor och morfar tidigare i dag, satte jag honom direkt på att klippa gräset och han hann med allt utom den här lilla plätten innan ett rejält åskoväder drog in över oss. Blixten kom precis samtidigt som knallen, som smällde så det gjorde ont i öronen. Jag är inte helt överförtjust i åska men barnen älskade det! De stod och tittade ut och räknade mellanrum mellan blixt och dunder och informerade mig om hur långt borta åskan var, nu var det 3 sekunder, då är den 1 kilometer bort, nu var det 6 sekunder, då är den 2 kilometer bort. Sedan läste vi lite om åskan och fick information om att kilometrarna även kan vara rakt upp...

Här är en bild som jag fick från mina föräldrar i går, vår lille storfiskare. Fast det bidde ingen fisk alls men kul hade de!

3 kommentarer:

 1. Lite åska hade vi också behövt, det är så kvavt här och huvudet trycker......

  SvaraRadera
 2. Om det blir fisk eller inte, brukar inte spela så stor roll för de små.. :-)

  Och "Rövbit"... Hahaha! :-D

  Kram M

  SvaraRadera
 3. Skönt med barnen samlade. Brr, åska är otäckt tycker jag. Här fick jag springa upp inatt och dra ur sladdarna till datorer, teveapparater och telefoner just pga av den.
  Ha en bra dag idag, kram Milla.

  SvaraRadera

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...