Sidor

Leta i den här bloggen

torsdag 23 september 2010

Hemma igen! :-)Linnea har blivit utskriven! Läkarna vet inte vad svimningarna beror på. De trodde först att det kunde vara blodtrycksfall med efter massa tester kunde de utesluta det.

Hjärtat fungerar också som det ska, hon fick köra EKG över natten. Hon hade en sändare med sig i en liten väska så att hon kunde röra sig runt på avdelningen. Överallt fanns det skärmar där man kunde följa hennes hjärta! Mer spännande än TVn. ;-)

Natten blev ganska jobbig för henne. Dels fick ju inte jag sova kvar (men de gjorde ett undantag, så jag fick stanna tills hon skulle gå och lägga sig) och dels delade hon rum med tre, ska vi säga icke helt purunga personer, med väldiga lungproblem... Det blev en natt fylld med hostande, rosslande, snörvlande och pruttande(!) så trots att hon hade fått öronproppar av personalen, så fick hon gå upp och sätta sig ute vid TVn efter nån timma. Det är ju helt klart bekvämare på Drottning Silvias barnklinik, där man har TV på rummet och rumskamraterna (om man har några) inte låter så mycket.

Jag sov ju inte heller så mycket under natten. Kändes inte helt ok att lämna henne själv där! :-( Naturligtvis sov jag som en gris när klockan ringde och försov mig! Hade lovat henne att vara där kl 8 men kl hann bli 8.45 innan jag var på plats. Men jag hann dit innan ronden i alla fall.

Det bestämdes att hon skulle träffa neurologen under eftermiddagen. När Linnea skulle äta lunch, passade jag på att åka hem för att hämta Molly. Lisa skulle hjälpa oss att ta med Theo till dansen och det blir lite mycket med båda på tåg och buss.

Jag skyndar mig så mycket jag kan men när jag är nästan hemma ringer Linnea och säger att neurologen ska komma direkt efter lunch!

Jag och Molly är på avdelningen 20 minuter efter samtalet men då är Linnea borta redan. En ssk möter mig och säger att hon är på neurologmottagningen på plan 0. Tar hissen ned men trots letande hittar jag ingen sån avdelning. Åker ned till informationen och frågar. Damen bakom disken ser väldigt förvirrad ut och säger att den har flyttat till Sahlgrenska!

Upp till MAVA på våning 7 igen. Hittar samma ssk som nu följer med ned och letar. Det blir massa frågande och dörrknackande innan vi tillslut hittar dem. Neurologen kommer tydligen till Östra vid behov, har ett mottagningsrum och ett undersökningsrum där utan skyltar...

De hade nästan pratat färdigt, han ställde lite kompletterande frågor till mig och sen gick de in i rummet bredvid för undersökning.

Han kunde inte heller ge några svar på vad det kunde vara...

Upp till MAVA igen, prata med läkaren där. Han ville avvakta rapporten från neurologen innan han funderade vidare.

När så rapporten hade kommit så diskuterar vi lite fram och tillbaka och kommer fram till att hon ska bli utskriven men sjukskriven i två veckor för att vila upp sig. Och så ska vi hoppas på att den senaste veckan är nåt tillfälligt som har gått över nu.

Bara att hålla tummarna då!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...