Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 10 september 2011

Nudlar i mängder!


Vi är på Bamboo och äter och äter och äter och äter och äter. Sedan ska vi rulla hem och sova!

Lördagsmorgon

Ibland, men bara för en yttepyttestund, kan jag bli lite avundsjuk på folk som inte har småbarn. Denna känsla infinner sig oftast på TIDIGA lördagsmornar, när man vaknar av att ett litet troll sitter grensle över en och högt och tydligt deklarerar: "Ja spela däruppe!" Hur flickebarnet kommit på att det skulle vara en bra idé att spela Wii kl 06.20, en lördagsmorgon, det kan jag inte för mitt liv förstå?

Det var ju bara att pallra sig upp men vi kompromissade lite och hamnade i soffan framför TVn istället med en yoghurt till Molly och en kopp te med honung till mig.


Och alla kompisar i Bollibompa är ju trevligt sällskap så här på morgonkvisten.

I går, efter pizzan, snurrade Molly runt här och pysslade lite. Helt plötsligt blir det så där oroväckande tyst, som det brukar bli när det är något fuffens på gång. Men efter lite letande hittade jag det här:


Hon har klättrat upp i vår säng, lagt sig med fötterna upp mot väggen  och somnat...

fredag 9 september 2011

Middag på sjuka mammans vis!


Pizza till småtrollen framför TVn. Lilla Kycklingen visas. Myys!

Labbe är ute på jourjobb och jag orkade verkligen inte laga mat. Då var det en himlans tur att Labbe trodde att han och Molly skulle äta varsin pizza i går, det blev en hel pizza över.

Molly tycker att det är helt underbart att det är helg nu. Det har varit en jättejobbig start på förskolan för henne, med många nya, skrikiga inskolningar och längtan efter Lisa. Varje morgon har varit en kamp med en storgråtande Molly som tydligt talar om för oss att hon vill vara hemma, hon vill inte gå till Mammut... Vi hoppas verkligen att detta är snart övergående och hon blir sitt gamla, lyckliga, kvittrande jag igen, som bara älskar att vara på sitt Mammut!

I morgon ska jag göra ett superryck och försöka städa här och få i ordning på alla rentvättade kläder som har hamnat i högar i tvättstugan, istället för i garderober och lådor...


Göteborg vaknar till en strålande dag!



Solen skiner och det luktar höst! Hösten är faktiskt en av mina favoritårstider, trots regn och blåst. En dag som denna förlåter allt!

torsdag 8 september 2011

Sömn, utvecklingssamtal, lastbilsåkning och sparkcykling

När jag hade lämpat av småtrollen på rätt förskola (bara det en bedrift i sig en sådan här dag), åkte jag hem igen och kröp ned under täcket och sov som en stock i fyra timmar! Ändå kände jag mig mer död än levande när jag åkte till Casa för Ludvigs utvecklingssamtal.

Utvecklingssamtalet gick bra, det fungerar helt otroligt bra för honom på Casa. Han får precis den stöttning, peppning och hjälp som han behöver och vi föräldrar får värdefulla verktyg som hjälper oss att hjälpa honom. Han kommer ju få sina första omdömen nu i åttan och efter nya regler uppifrån så blir det betyg också, trots att systemet med omdömen har fungerat alldeles utmärkt under alla år. Det blir betyg i det nya bokstavssystemet, så nu känns det som om vi är tillbaka på mammas och pappas tid...

När jag åkte till Casa, åkte Labbe till Mammut för att äntligen hämta upp Molly i Lastbilen. Det är något hon har längtat efter! Det finns ju inget roligare än att åka i pappas lastbil. Eftersom det inte går att fästa någon bakåtvänd barnstol i den, så är det ju bara i undantagsfall som han hämtar henne med den. Nu är det ju bara en kort sträcka och på smågator hem.

Man ser ju hur lyckan lyser i ögonen på lilltösen!

De handlade med pizza hem eftersom Labbe inte hunnit äta någon lunch och då fick Molly en klubba av pizzabagaren. Jag är inte helt förtjust i detta att barnen ska få godis så där men de är så vana vid att godis äter man bara på lördagarna, så det brukar inte bil diskusioner när vi säger att vi sparar godiset.

Det är en liten bit från parkeringen till Casa och Theo har kommit på att det är en perfekt väg att sparkcykla på. Och mamman klagar inte, det har aldrig gått så snabbt att ta sig från bilen till skolan förut. 

Man får tid att säga hejdå i lugn och ro när det går undan så.

Man hinner tom krama storebror innan man går in!

Det växer massor med flugsvampar i skogspartiet i vår trädgård. Det ser ut som om något har varit och käkat lite på dem...

I morgon är det äntligen fredag igen!

onsdag 7 september 2011

Mollys simskola, storm och "husdjur"

Men vi börjar med årets bloggnyhet!


Igen... Men den här gången är det om vad hon gör däruppe på skolan i Vingåker. Och nähäädå, det är inte alls familjen hon tecknar om... ;-)

Lilla kameran och uv-huset åkte med till simskolan idag.

Molly var inte helt på humör idag men några bilder blev det. Efteråt lunchade vi med Sissi, paj till mig och pannkakor till Molly. Fast det var bara en liten pannkakskvart som slank ned efter mycket övertalning, så vi hoppas på lite mer till middag. Den blir upphämtad på lämpligt utfordringsställe av Labbe i dag för nu är jag helt slut och mår urkasst igen... Jag och Molly åkte direkt hem efter simskolan och stöp i säng och som i flera timmar och Labbe fick hämta upp Theo på skolan istället. 

Och att hålla sig inomhus känns ju inte direkt som någon uppoffring idag. Det blåser så träden nästan lägger sig ned och vill man ha kvar sina trädgårdsmöbler så är det bäst att surra fast dem.

Någon som håller sig fast ordentligt är den här lilla sötnosen som sitter på vår ytterdörr. Visst är den vacker! Kolla ansiktet och teckningen!

Tottes reklamkampanj!


På väg till Mollys simskola stannade vi till på ICA Maxi på Allum och där, mitt i gångarna får jag syn på Totte hängade från taket! Han är med i Liberos nya reklamkampanj och finns även med på Up&Go-paketen.

En kille från Libero var där och höll precis på att sätta upp all reklam och jag kan inte hålla mig utan gastar; "det är ju min Totte" och rusar fram. "Ojdå, känner du honom" säger killen, lite överflödigt men men. JAA! Jag ser väl både galen och desperat ut, för han frågar om jag vill ha en sådan skylt med Totte i nästan naturlig storlek. Klart jag vill! Det blir ju en perfekt liten present till Rebecka när hon kommer hem till oss på söndag på Me & I-partyt!

tisdag 6 september 2011

Fisken Theo och Trollet Molly

Vi har närt en liten linslus! Så fort kameran kommer fram börjar hon posera! 

Mammut har ju haft studiedagar både i går och i dag, så Molly har varit ledig. I dag var det bara hon och jag och det är så mysigt att pyssla med henne och lyssna till hennes resonemang och sånger.

När man är 6 år är hela världen ett äventyr. Varför bara gå rakt uppför en trappa när man kan leka bergsklättrare?

Lillasyster och storebror

Theo fick bada själv på simskolan i dag, eftersom jag inte är helt kry än. Han simmade och hoppade nästan en hel timme innan det var dags för själva simträningen och även där kämpade han på.

Har ni sett bilden längst ned till höger? Det ser ut som om han står på vattnet.

Nu har höststormarna slagit till på allvar. Det vet man när man märker att regnet kommer underifrån...

Vardagens tidspussel


Då är det skönt att de tycker att Gyllene Måsen är höjden av kulinarisk njutning!

Linnea i Alanya


Kika gärna in, så får ni se en riktig liten sötnos!

Jag är egentligen ganska duktig på att laga mat...


...det är när jag ska göra det enkelt för mig som det blir fel. Jag menar, hur svårt kan det vara att värma på en burk ravioli egentligen? Helt otroligt svårt för mig i alla fall...

Grattis vårt älskade lilla mirakel, Isabel!

Tänk att du har funnits hos oss i ett helt år! 
Du lilla, underbara, vackra mirakel!
Du sprider glädje hos oss alla!

Massvis med kramar till dig från alla sysslingar här nere i Göteborg!
Krama mamma, pappa, farmor och farfar från oss också!


måndag 5 september 2011

Grattis, vår älskade Labbe, 38 år i dag!

Skönsång, frukost på sängen, paketöppning och allt annat som hör till en födelsedagsmorgon.

Småtrollen hjälpte mer än gärna till med att öppna paketen!

För att inte tala om att äta upp chokladpuddingen!

Lite kram- och pusskalas som grädde på moset!

När jag och Molly kom tillbaka från doktorn fixade vi lite lunch, gratinerade kräftstjärtar i vitlök och lövbiff och klyftpotatis med vitlökssmör! Nu ska vi bränna bort alla baciller...

Helt plötsligt ringde det på dörren och ett litet blomsterbud stod därutanför med en vacker blombukett. Nyfikenheten var stor, vem kunde ha skickat dessa fina blommor? På kortet stod det Barbro och Göran! Mamma och pappa. Och jag visste inget alls om detta. 

Labbe tackar så mycket!!

Han blev så glad över blommorna så han bara var tvungen att hissa upp sin dotter i taket. Dottern blev väldigt nöjd med denna glädjeyttran!

Ösvräkregnet lugnade sig lite på eftermiddagen och vi kunde gå ut och ta lite luft och framförallt rasta rastlösa barnsben. Theo slängde sig upp på cykeln och gjorde massa häftiga konster.

Men strax upptäckte båda de underbara vattenpölarna som fanns överallt! Såååå kul! Sedan att de hade sjöar i stövlarna spelade mindre roll.

Och där var Labbes lediga dag över. Dags för många jourjobb, så frågan är om vi får se honom mer på hans födelsedag. Men i fick en hel del tid tillsammans i dag och det är ju det viktiga.

Nu ska jag stoppa småtroll i säng och mig själv strax därefter. Jag mår lite bättre i dag men långt ifrån bra, så en natts god sömn vore inte helt fel. 

Återbesök på Barnmedicin

Lite matlagning innan doktorbesöket. Uppgradering av medicinering under doktorbesöket. Snabbt upp till högkostnadsskyddet efter doktorbesöket. Men den nya ska ju vara helt fantastisk, om man tillhör de 70% som den verkar på.

Tidigare mediciner ska maxdoseras under en månads tid. Nu SKA hon bli bättre och ta sig igenom förkylningar utan att få svårt att andas och utan att kräkas....

söndag 4 september 2011

Nu är det förkylt så in i Norden!

Feber, snuva, hosta, halsont, värk, you name it, we've got it...

På den, antagligen, sista somnardagen också. 28 grader har vi haft här och tanken var att vi skulle åka och bada men bacilluskerna hade andra planer.

I morgon ska vi må bra, det har jag bestämt, för då fyller Labbe 38 år och firar det med att vara ledig. Även småtrollen får vara lediga, så det vore ju synd och skam att slösa bort en sådan sällsynt dag på att vara sjuk!

Hörde av Linnea förut och vår värme här är inget mot de 45 grader de har där nere. Avundsjuk? Va? Nä, inte jag, inte! Nu ska ju Göteborgs ökända höststormar slå till i veckan och det är ju mysigt, eller nå't... (Mallan, vet du egentligen vad ni ger er in på när ni flyttar hit?)

Nu ska jag hoppa i bingen och sova som en gris hela natten (önsketänkande) och vakna pigg och kry i morgon bitti!

Godnatt!


Redo för dansen!



Och mest väntar han på avslutningsshowen, för då kommer Erik Saade vara med!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...