Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 19 februari 2011

Rapport från Landvetter

Det är väldigt skönt att få bilder som den här på telefonen, när man ska vara borta från trollen så länge! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Klart vi inte bara äter geléhjärtan!

Lite variation på kosten har vi allt!
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 18 februari 2011

Framme!

Här ska vi tillbringa helgen!

Och äta de här! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Varberg nästa!

Äntligen är vi väg! Men oj vad vi längtar efter trollen redan!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Det blev livstid!

http://mobil.aftonbladet.se/nyheter/article8590892.ab
Published with Blogger-droid v1.6.2

Frulle!

Var ju tvungen att åka till ICA på Allum och handla med Ludvig som sällskap. Då hör vi en ljuv, förförisk stämma som ropar på oss, kom, kom!

Det var Le Pain Français som lockade och vem kan väl motstå? ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Kall dator!

Jag var läste runt lite bland mina favvobloggar och hamnade hos Wilda Matilda och blev där bryskt påmind om att jag glömde datorn i bilen igår när vi kom hem. Och med 12 minusgrader under natten...

Datorn gick, tackolov, igång relativt snabbt så den verkar ha klarat sig ganska bra men med min otur vad gäller tekniska  prylar i allmänhet och datorer i synnerhet så...

Men nu ska ju datorn få vila under helgen eftersom vi åker till Varberg på spa hela helgen, jag och Labbe!

Det blev så tyst...

Molly smög upp ur sängen och försvan. Vi letade och letade. Till slut hittade vi henne. Blöt...

Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 17 februari 2011

Det glada 80-talet!

Är man i min ålder så tror jag att man uppskattar "Radhusdisco" av Morgan Larsson. Mycket igenkänning. Och för yngre så är det en världeful historielektion om ett av tidernas roligaste årtionden! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Manikyr


Nu är vi hemma igen. Tvätt och packande ägnar jag eftermiddagen åt. Theo och Linnea har manikyrsalong i soffan. Molly är bara lycklig över att vara hemma och springer runt och river ut precis allt!

I morgon! Åh, vad jag längtar till i morgon! :-D

Vad de har i pannan? Jomen det är ju maskeringstejp där Theo har skrivit namnen. Såna har vi allihop i pannan. Självklart! Brukar inte ni gå omkring med era namn fasttejpade i pannan? ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 16 februari 2011

Glada badtjejer! ;)

 


Sitter och går igenom bilder på datorn och då hittade jag den här från förra sommaren. Det är Frida och Molly som är bara såå glada över att äntligen få bada i poolen...
Posted by Picasa

Vår Theo älskar rosa och dansar balett...

Läste om den 6 årige pojke som blev knivskuren för att han tycker om rosa och dansar balett.

Http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article8550558.ab

och

http://www.aftonbladet.se/wendela/barn/article8547463.ab

Det är inte ofta jag blir mållös men i det här fallet känns det som om jag saknar de (fula) ord som behövs för att beskriva vad jag tycker om detta! Jag trodde, i min enfald, att det inte längre fanns såna inskränkta, elaka, totalt missanpassade vuxna som de som nämns. Att de, på fullt allvar, tycker att han får räkna med att bli mobbad, för att han inte passar in i deras "mall" för hur en riktig pojke ska vara!

En liten 6 åring!

Inget barn ska behöva räkna med att bli mobbat, oavsett anledning. Och det är de vuxnas skyldighet att se till att ingen blir mobbad.

För mina barn har detta alltid varit en självklarhet, att få vara den de är och bli respekterade för det!

Tyvärr är detta alldeles för vanligt på fler skolor. Att som mobbad få höra från de vuxna, som ska stå för ett barns trygghet, att det är deras eget fel att de blir mobbade...

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/skola/article8577127.ab


Published with Blogger-droid v1.6.2

4 ÅR!

Idag har jag varit förlovad i 4 år med den här fantastiska, underbara, vackra, roliga och bästaste mannen!





Tack, Labbe, för att du finns i mitt liv och gör vår tillvaro till en sån underbar resa!

Jag älskar dig!
Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 15 februari 2011

Mariestadsbesök och Upplevelsebad i Skövde

Igår, när vi kom upp till Lidköping, åt vi ju bara lunch, sen satte vi oss i bilen igen och åkte till mormor och morfar i Mariestad. Nu var ju morfar iväg på diverse begivenheter och hann inte hem innan vi var tvugna att åka. Så är det när ens morföräldrar (85+) är så otroligt pigga och aktiva! Det är ju bara att se på mormor, på bilderna, hur hon håller tempo med barnen!


Det är en jordgubbe som Molly skrattande har i munnen på bilden längst upp till vänster.

Idag klev vi upp 06.30, åt frukost och packade in oss i bilen igen. Fast nu var det bara jag och pojkarna som gav oss av, flickorna stannade hemma med mamma. Vi åkte bort och hämtade upp Adam och Erika för vidare färd till Skövde. Vi skulle testa upplevelsebadet där! Efter skräckhistorier om köer runt hela byggnaden, såg vi till att vara på plats redan när badet öppnade, så kl 08.50 betalade vi i kassan! Snabbt in och byta om och sen... Bada och leka!

Jag hade ju, min vana trogen, tänkt ta bilder på vår lek men se, det fick man minsann inte alls göra. Det rådde visst fotoförbud på detta badet!? På min fråga om varför, fick jag svaret att det tydligen har varit folk som har fotat lite för mycket på barn som inte varit deras! Läskigt och urtrist att det finns såna idioter som bara ska bråka, vara dumma och förstöra för andra! Jag säger återigen som den otroligt kloka LadyBond, varför kan inte alla människor bara vara snälla mot varandra istället?

Så det bidde inga bilder alls från vårt lilla badäventyr idag. Men oj, så skoj vi hade! Vi åkte rutschkanor i mängder, bubblade, fikade (pommes och sötsaker!), badade utomhus i 7 minusgrader, hoppade i vågorna, blev utskrattad (jag), skrattade åt klumpiga mig (Adam, Theo, Ludvig och Erika) mm, mm! Så mycket roligt att göra! När de körde igång vågmaskinen fick man hålla i sig ordentligt, fick jag erfara den hårda vägen. Jag säger till Erika, kolla här vilka otroligt fina bilder jag hade fått på killarna i vågorna och så hukar jag mig ner och blir omgående ivägspolad av en jättevåg. Tappar fotfästet fullständigt och blir, av nästkommande våg, uppspolad i trappen och fixar snyggt blåmärke på rumpan och en rejäl bula på undersidan av högerarmen. Hrrm... hoppsan då... Närå, det var ingen fara, jag ville bara testa hur det känndes att bli ivägskickad in i en stenhård trappa i hundra knyck...

Efter tre timmars intensivt badande, så hade det börjat strömma till väldiga mängder med folk, så då tyckte vi att det var dags att dra oss hemmåt. Att killarna nästan somnade i vattenrutschkanorna gjorde också sitt till. Vi bastade länge och bytte om i lugn och ro och sen åkte vi iväg till en trevlig restaurang vid Skövdes högskola och åt lunch. Alla valde en lunchbuffé utom Theo som valde pizza. Gott och mycket var det, så alldeles proppmätt blev man. En rejäl kaffe behövdes efteråt för att orka köra hela vägen hem till Lidköping igen. Alla tre killarna somnade som grisar, exakt två sekunder efter att vi kört ut från restaurangens parkering.

I Lidköping släppte vi av Erika hemma hos sig och tog med Adam hem till mamma och pappa, så Erika kunde åka och storhandla i lugn och ro. Det var något vi fick betydligt mindre av! Lugn och ro, alltså. Tre vilda killar som sovit ut ordentligt under resan hem, följda i hälarna av en lika utvilad vild tjej som tyckte att detta var dagens höjdpunkt.


 Tillslut fick vi säga till dem att de inte fick busa under täcket i mormorns och morfarns säng, att de inte fick klättra över ryggstöden på soffan och att de inte fick sätta på duschen medan de stod i den. Så nu är vi helt slut allihop! Dags att vila nu för kl 07.30 i morgon kör vi igång igen! Då kommer Erika hit med Adam, så killarna kan leka medan hon jobbar...

Bilderna från Linneas 18 års middag och lite annat smått och gott!

Jag har ju halkat efter lite vad gäller bildupplägg här på bloggen. Så nu är det helt sonika dags att ta tag i det dåliga samvetet. Här kommer en sammanfattning i bild av de senaste veckorna här hos oss.

Middagen på Jensens med hela gänget samlade!

Busbarnen!

Middagen för kompisarna hemma i biorummet på övervåningen.

I fredags fick jag och Molly besök av Ninna och Frida. Det var så kul! Det var jättelängesedan vi sågs. Förhoppningsvis tar det inte lika lång tid nu, nu ska vi ju hålla oss friska allihopa!!

måndag 14 februari 2011

LOVE

Kolla vad jag har fått av Veronica, John och lilla Isabel

Kan ni gissa vad det är?

Japp, en toastdekorerare! Visst är den gullig! :-)

Tack snälla, söta!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Haha, jag har hittat Linneas blogg!

Nu kan jag, fullständigt anonymt, spionera på henne! ;-)

Hemma hos mamma och pappa

Nu är vi framme, har ätit lunch och ska ge oss av till mormor och morfar i Mariestad.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Skara schlätta

På väg upp mot Lidköping. Jösses vad platt det faktiskt är här!
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 13 februari 2011

Alla hjärtans dag!

Vi tjuvfirade Alla Hjärtans Dag här nu på kvällen. Jag och barnen åker ju till mamma och pappa imorgon och lämnar kvar Labbe här i sin ensamhet och med en massa jobb.

Theo fick välja mat. Det blev ost- och spenatfylld tortellini med ostsås och pesto. Och självklar, hjärtformade biffar till det!

Såå gott men otroligt mättande med all osten!

Theo, eller Stålmannen, har varit på maskeradkalas hos Gustav idag. En hel hord med pirater, lejon, Batmannar och Stålmannar busade, åt glass, gjorde robotar och skattjagade i två intensiva timmar! Nu behöver nog Gustavs föräldrar semester i en månad ;-)

Precis i detta (mörka, kalla, hala) nu är Linnea ute och övningskör med Labbe. Och jag som hade tänkt att gå och lägga mig tidigt ikväll? Känns ganska lönlöst om jag ska vara ärlig...

Nu är äntligen vår spa-weekend bokad! Det blir Asia Spa i Varberg som får den äran! Det ska bli så skönt! Fast jag hade nog nästan kunnat bo på Scandic i Mölndal och tyckt det var lika fantastiskt! Bara det att få sova en hel natt och utan någon som sparkar en i ögat eller nyper en med vassa naglar på halsen! Och att få äta i lugn och ro utan tjat! Att få gå på toaletten ifred! Att få läsa mer än tre rader i taget i en bok!

Uj, uj, vad jag kommer sakna mina små älsklingar! Hur ska jag klara mig en hel helg? Första gången Molly har barnvakt över natt! Åh, vi kanske ska avboka...

Nää, nu ska vi iväg! Äntligen!

Nu ska jag sms-terrorisera Labbe och Linnea, så nu har jag inte tid att skriva mer!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Söndagsmorgonsyskonmys

Syskonen Hansson myser på morgonkvisten och kollar in Disneydags.

Idag är min sista sjukdag! Det har jag bestämt! Imorgon är det sportlov och jag och barnen åker till mina föräldrar i Lidköping! Vi ska träffa min mormor och morfar i Mariestad och på tisdag ska vi åka med Adam och Erika till ett äventyrsbad i Skövde. Det ska bli jättekul!

Igår var vi hundvakt till Bessington. Eller, jag och Linnea var ju på Båtmässan och Labbe jobbade, så rent tekniskt var det ju Lisa som, förutom att hon var en fantastisk barnvakt även var en lika fantastisk hundvakt! Marianne och Reine var på Operan och efteråt kom de hit och åt middag. Alltid lika trevligt! :-)

De kommer hit på fredag igen, för att vara barnvakt...
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...