Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 30 juni 2012

Härligt Slottsskogsbesök och party. och nostalgi på Gundla Mosse

Vi fick vår mat till slut och om än inte gourmetmat, så i alla fall helt ok.

Mätta och belåtna gick vi tillbaka till Plikta för lite mer lek innan det var dags för norrlänningarna att åka till tåget.

De var väldigt nöjda med besöket i vår vackra Slottsskog och den alldeles fantastiskta lekplatsen, Plikta!

Även våra småtroll var nöjda med dagen även om de tyckte att vi var där lite för kort tid. Vi mötte upp Pernilla och Ludvig vid Centralen. De hade tröttnat på Universeum och tagit en promenad längs Avenyn, via Mc Donalds och Nordstan till ett café inne på centralen. De var inte helt nöjda med att dagen tagit slut så snabbt, de hade haft skitkul, som Ludvig uttryckte saken! Misstänker att det kanske kan bli en och annan resa upp till Luleå här framöver och några återkommande besök av diverse norrlänningar här också. När de hade åkt, tog vi med Helena till verkstan, för att visa de nya lokalerna.

Innan hon åkte, fick hon två presenter av oss, en bärbar grill och en sparkstötting. Mycket användbara gåvor! Sedan begav sig även Helena hemåt. Hon har ju en bit att åka, hon också.

Vi andra begav oss på en nostalgitripp! Mangan hade lite födelsedagsfirande hemma i hans och Fridas lägenhet och de bor i vår gamla lägenhet, där vi bodde innan vi köpte huset. Där Theo och Molly föddes. Där det är så otroligt vackert, så det nästan gör ont. Där vi stormtrivdes. Där det var på tok för trångt för oss men samtidigt mysigaste platsen på jorden. Åh, vad jag kan sakna det stället ibland! När vi flyttade, tog min bror Erik och hans Lina över lägenheten och totalrenoverade den. Och när de flyttade till sitt hus i Fritsla, så tog Mangan och Frida över. Till saken hör också att Mangan och Labbe delade denna lägenhet innan jag kom in i bilden och Mangan tog det säkra före det osäkra och flyttade, jag hade ju med tre barn i bagaget och började lägga in farliga grönsaker i kylen... När vi kom dit i dag, så kändes det så hemma! När vi hade parkerat bilen och klev in i trädgården, så kändes det som om vi aldrig hade varit därifrån. En väldigt knepig känsla, att känna sig så hemma hos någon annan... Nu är vi hemma och tyvärr har Molly blivit hastigt sjuk och är jättedålig just nu med hög feber och andningssvårigheter. Hon har fått sina mediciner och dessutom en slurk Ipren, för hon har ont i öronen också. Vi hoppas på att det är snabbt övergående och att hon orkar följa med och köra upp Theo till farmor och Reine i morgon. Tummhållning mottages tacksamt!

Bus på Plikta i Slottsskogen

Det leks och leks och leks och mamman håller samma tempo, fast i kaffedrickning. Det enda här som inte håller något vidare tempo alls, är Björngårdsvillans restaurang. Först står man i kö i 20 minuter, sedan får man vänta lika länge på maten och då ska detta föreställa snabbmat. Hoppas att maten är god i alla fall... Ludvig och Pernilla har FF på Universeum. Mycket spännande för alla inblandade parter.

07.15 på första sommarlovsmorgonen...

Frukost framför Charlie och Lola. Sova kan vi ju göra någon annan gång...

fredag 29 juni 2012

En himla trevlig kväll!

Labbes syster, Helena är nattgäst hos oss i natt. Med sig har hon kompisen Anna med lille Jack 4 år och Pernilla, 13. När man frågar Jack var han kommer ifrån, svarar han på bredaste norrländskan; Lule. Det låter så himla mysigt när en sådan liten pratar dialekt. Visst, våra pratar ju göteborgska men det hör ju vi knappt, det är ju det normala sättet att prata här. Vi har haft det jättetrevligt, grillat stora karréskivor, haloumi, majs och wokat grönsaker på grillen. Tzatziki, klyftpotatis och sallad till det. Mätt är bara förnamnet till vad man är just nu. Nu har äntligen alla småtroll kommit i säng. Lite sent men vad gör det, vi har ju semester nu! Det lutar åt att det blir en tur till Slottsskogen och Plikta i morgon, kanske en picknick i gröngräset. Vi har faktiskt inte varit i Slottsskogen en enda gång i år och det är väldigt ovanligt för att vara oss. Nu hoppas vi bara på fint väder i morgon, just nu vräker det ned, annars får det väl bli Naturhistoriska istället. Där har man tillbringat många och långa timmar när man pluggade. Höll ju på att glömma! Veckan innan midsommar fick jag ett telefonsamtal som jag blev väldigt glad över. Det var min gamla vän, Anita, som jag inte har träffat på åtta år, ringde! Vi bodde grannar i Melby i Partille under flera år och umgicks nästan dagligen. Hennes dotter är lika gamnal som Linnea och äldste sonen lika gammal som Ludvig. Vi hade otroligt mycket roligt ihop. När jag och de storas pappa skiljdes så flyttade jag snabbt därifrån och jag och Anita tappade tyvärr kontakten. Men nu ringde hon alltså. Hon hade visst lånat lite böcker av mig och de blev ju kvar, när jag bara gav mig av så snabbt., Böckerna hade jag faktiskt glömt bort men inte den fina vänskapen. Men nu ska vi hålla kontakten, har vi bestämt. Det riktigt roliga hände i dag, när jag hade hämtat Theo och vi stannade till på Danska Vägen för att köpa lite fika. När vi går ut till bilen kommer det en bil och nästan sladdar in i parkeringsfickan framför min. Ut hoppar Anita!! Åh, vad glad jag blev över att se henne och det var nog ömsesidigt! Theo stod och lekte fågelholk! Vad sjutton händer här då, såg han ut att tänka, hihi. Här har vi inte hört av varandra på åtta år, då är det bäst att köra på intensivt, så vi kan ta ikapp all missad tid!

Molly vinkar adjö till sin avdelning Månen på Mammut! Åååååh.... Snyft!

S E M E S T E R!!

Nu är sista arbetsdagen avklarad! Nu väntar många lediga dagar! Den 20e augusti kör vi igång igen med Mollys inskolning.

Nu är hon lämnad på Mammut för allra sista gången.

När jag kramade henne hej då, hade hon tårar i ögonen. Just nu vill hon inte alls detta, hon vill fortsätta på Mammut och I N T E börja på Casa. Det är en sorglig dag i Mollys liv. Även för oss, vi har trivts jättebra med personal och barn på Mammut men det ska bli skönt att ha barnen samlade på ett ställe, där de dessutom går hela vägen tills de slutar nian. Casa är ju dessutom, om man frågar mig, Göteborgs absolut, i särklass bästa skola! Nu ska jag jobba sista dagen innan semestern och barnens sommarlov! Fast Theo ska gå på dansskola nästa vecka, i Lysekil, så lite struktur blir det nog allt på tillvaron, en vecka till.

torsdag 28 juni 2012

Ett härligt Lisebergsbesök med faster Helena!

Barnens faster, Helena från Järna, är på besök här. Hon är här med en kompis och hennes familj, som gör Göteborg. I dag var ett Lisebergsbesök inplanerat och på frågan om vi ville hänga på, var svaret självklart ja!

Vi åkte hit efter jobbet, då hade de andra hunnit värma upp ordentligt redan. Vi hoppade på borta vid Sagoslottet och sedan kom vi inte längre in i parken än till Flumeride innan det var dags att åka hem igen. Men vi hann med att åka en hel del, äta glass och nu äter vi en delikat middag här inne i parken, innan vi ska gå ut till bilen och åka hem och soooova!

Näst sista hämtningen på Mammut.

Det känns i hjärtat...

The Star Wars That I Used To Know.

Titta på 'The Star Wars That I Used To Know' - Gotye 'Somebody That I Used To Know' Parody på YouTube

onsdag 27 juni 2012

Jomen, det löste sig tillslut!

Vädret, alltså. Strålande sol och riktigt varmt!

Ett "pigga-upp" besök på Liseberg medan vi väntar på att Theo kommer tillbaka till Casa (skolan ligger ju nästintill granne med Liseberg) unnar vi oss i dag.

Molly tyckte det var lite trist att inte Theo var med men så glad hon blev när hon hamnade i samma plan som en annan liten flygplansskuttare, precis som storebror! Om en timme är det dags att hämta upp utflyktspojken, tror vi ta lite små grodor så länge.

Vissa låtar känns bara så bra!


Man blir liksom glad i hela kroppen när man ser den här videon!

Jomen visst...

Löftet:

Sanningen:

Nu lämnar den solsystemet!


Aftonbladet: Snart skrivs rymdhistoria

och med sig har den den här. Nu ska vi bara vänta på att några aliens hittar den och kan tolka våra krumelurer!

tisdag 26 juni 2012

Vi missade åskan helt.

Det har tydligen åskat runt om Göteborg i dag men vi har missat det helt. Vi såg bara molnen torna upp sig över skogen där vi bor. Vi har haft idel solsken hela dagen och så ska det visst fortsätta i morgon. Härligt!

De här busungarna har hållt på att driva mig till vansinne i dag. Trots på elitnivå, minst sagt. Planen var att utnyttja det vackra vädret och gå till Liseberg men efter att ha åkt förbi där och sett köerna och därefter hämtat upp två ungar, den ena trotsigare än den andra, så struntade jag helt sonika i det. Ibland orkar man bara inte. Vi åkte hem och gjorde soppa istället. Kycklingsoppa med röd curry. Så himla gott! Barnen fick pannkakor efteråt medan jag nallade lite ur min låda med semesterbaklavas. Bara några. Typ tio, eller så men de är ju pyttesmå. Theos utflykt till Borås Djurpark är förberedd, matsäck packad och glasspeng likaså. Han ska vara på skolan 07.45 i morgon, så då får vi verkligen inte försova oss. Lite krångligt blir det om Labbe är ute och jobbar, då får vi åka in till Göteborg med Theo först och sedan tillbaka med Molly till Mammut, vilket ligger nästan hemma och sedan tillbaka till jobbet, som ligger strax intill Casa. Och på eftermiddagen blir det samma visa, fast omvänt, eftersom Molly hämtas klockan 14 och Theo inte är tillbaka på Casa förrän klockan 17. Det ska bli sååå skönt till hösten, när de går på samma skola! Nu håller jag på och nattar en liten superstissig liten tjej. Hon har det jobbigt med andningen just nu och har fått mycket medicin och ibland reagerar hon på det viset. Ofta så dämpas det av Singulairen, som hon blir trött av men inte alltid. Som ikväll...

Shoppat har jag gjort!

Livsfarligt god fika till semestern, söta, nötiga baklava. Nu längtar jag ännu mer efter fredag men bra tre dagar kvar nu.

Min väska är fixad av mäster. Den blev som ny! Nu har jag varit inne i stan ett ärende, attans trist att behöva promenera med en islatte i handen i solskenet... Nä, helt underbart! Nu ska jag hoppa in på Casa och se om jag får med mig Theo hem eller om det blir som en vanlig hämtning.

Vilken morgon!!

Klockan ringer och jag stänger som vanligt av det men går tydligen inte upp direkt som jag brukar, utan vänder mig om och somnar igen! Vaknar 07.45, en kvart innan Molly ska äta frukost på Mammut. På den tiden ska jag få upp barnen, på med kläder, få i Theo lite frukost, borsta tänder och hår, packa lunchen, få in alla i bilen och åka till Mammut, vilket bara det tar 10 minuter. En smått omöjlig ekvation. Som tur var så hade Labbe inga jobb på morgonen, utan var hemma och kunde fajtas med Molly medan jag jobbade med Theo. 08.10 rusade vi in genom dörren på Mammut, hon hann i alla fall få in sig lite frukost! In till Casa och lämna av Theo. När jag står och pratar lite med fröknarna Marie och Niklas, upptäcker jag att jag har fått på mig klänningen bak och fram! Suck... Fritids ska åka till Borås Djurpark i morgon och det ska vara matsäck med. Theo vill prompt ha pannkakor, vilket jag inte hinner stå och steka i dag, så det fick bli en tur till ICA Maxi, för inhandlande av fuskpannkakor. Precis när jag har blippat in paketet med pannkakor, känner jag hur min väska glider ifrån mig. Axelbandet har gått av. Där fick jag för att jag köpte en lite dyrare väska än de H&M-väskor jag brukar kosta på mig. Visst kan jag lämna in den men den köpte jag i Lidköping och jag åker inte dit bara för att fixa en väska. Som tur är har jag min egen skräddare, Labbe (räddare i nöden, igen) är jätteduktig på att sy, så han har lovat att förbarma sig över väskan. Men... Solen skiner och det är varmt!!

måndag 25 juni 2012

Dags för lite mer färg kanske!

Råkade få syn på min tatuering i spegeln. Den sitter på skulderbladet, så det är inget jag ser varje dag. Det är 12 år sedan jag gjorde den och nu har den blivit riktigt blekt. Tråkigt. Man kanske kan fylla i färgerna lite men det får vänta till hösten, jag vill inte gå omkring på sommaren och vara nytatuerad.

Här har vi ätit vår goda tacofisk till middag. Den är så himla god, även barnen äter med god aptit och det är ovanligt med mina små matvägrare. En enda, liten, tråkig detalj brukar dock alltid följa på den här måltiden.

Det hamnar nog mer ris på golvet än i barnens magar och det där med klibbfritt ris, det vet jag att det är en myt. Fråga mina strumpor...

De här tjejerna har busat och kramats järnet i dag. Molly har inte släppt Linnea för en sekund. Lilltrollet känner nog på sig att det är stora förändringar på gång, även om vi inte har sagt något till de små än. Vi vet ju faktiskt inte helt säkert än men vilken dag som helst. Stora förändringar på gång...

Klart Karl-Alfred har rätt!

Aftonbladet: Spenat ger starkare muskler

Om jag fick bestämma, då skulle gräs förbjudas!

Ögonen har kliat hela natten, så jag knappt fått en blund i ögonen! Blunda vill jag däremot gärna göra nu, för det svider något så in i den i dem just nu. De ser ungefär lika fina ut som de skulle gjort efter en närkamp med Mike Tyson. Det blåa ersatt med rött, förstås men svullnaden är densamma. Att sminka sig är inte att tänka på och eftersom det är alldeles kolmörkt ute och ösregnar, kam jag ju inte ens gömma mig bakom solglasögon. Nä, nu ska jag ta mig en kortisoncocktail till och få lite vettigt gjort, det är ju min sista arbetsvecka innan semestern!

söndag 24 juni 2012

Gambas al ajillo.

Det var ju självklart gambas al ajillo, jag gjorde till middag!

Man häller massa sådant här i en stor gryta, gärna en wok eller liknande.

I detta häller man dessa tunna skivade godingar, många. På het spis och låt bubbla tills de vita börjar bli bruna.

Då är det dag att hälla i så många sådana här som man känner att man orkar äta och så saltar man efter behag. När de rosa har krullat ihop sig är det klart!

Det hela hälles i uppvärmda portionsformar. Nybakta baguetter bryts i bitar för att fiska upp innehållet i skålarna. Njuuuut! Det är precis vad vi har gjort nu, plus lövbiff med klyftpotatis och vitlökssmör! Tur att man inte ska ut och träffa folk just nu och vi får väl hålla andan i morgon på jobbet.

I morgon går jag in i sista arbetsveckan innan semestern och Molly påbörjar sin sista vecka på Mammut för alltid. Efter sommarlovet ska det ju bli Casa för hennes del! Kluvna känslor, har vi allihop inför detta men det ska bli så himla skönt att ha tre av barnen på samma ställe, det har aldrig hänt förut. Som mest hade vi fyra på fyra olika ställen, i två olika kommuner. På tal om Casa, så fick jag höra av Kerstin att lille Victor, som föddes i morse, numera står i kö för förskoleplats på Casa om tre år! Det är planering och framförhållning! Theo och Molly var ju hela två dagar innan de ställdes i kö där. Nu ska vi försöka natta hela familjen, det är en tuff vecka som väntar!

Härliga nyheter och ruggigt väder.

Jag fick så underbara nyheter när jag vaknade i morse. Fantastiska nyheter!

Lilla Victor har sett dagens ljus! Väldigt efterlängtad av sina föräldrar, Kerstin och Calippo och sina storebröder Arvid och Sami! Det ska bli så roligt att få lära känna det här lilla pyret!

Vädret är minst sagt varierande i dag, ena stunden strålande solsken och nästa stund vräker det ned. Theo är lycklig, för här hemma har vi en spelförbudsregel vid fint väder, så de stunder det regnar spelar han på sitt 3DS och när solen skiner kör han sin radiostyrda tankbil. Lycka!

Nu är lunchen avklarad, spagetti och köttfärssås, helt enligt barnens önskemål och jag har dragit igång med förberedelserna för kvällens middag, hot, hot, hot men ack så gott!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...