Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 26 januari 2013

Kompis Arvid och feber...

Riktigt finbesök har vi haft här i dag! Arvid, Victor och Kerstin var här och busade och åt mat! Calippo är ju pappaledig med Victor, så han passade på att få en barnfri dag och andas lite.

Theo vill ju så hjärtans gärna ha en lillebror eller lillasyster till och när han nu inte får det så har han "adopterat" Victor som sin bonusbror. Han tycker att det är så himla roligt med småbäbisar men vi har sagt att nu får han hålla tillgodo med Victor och alla småkusiner som drösar in.

Theo körde dansstopp med småttingarna men det urartade ganska snabbt, det där med att stå still är ju inte en 3 1/2-årings starkaste sida...

Som sagt... Pausadelen faller ganska snabbt bort.

Victor har precis upptäckt majskrokarnas förtrollade värld, så nu ska jag sanera bord, stol och golv. Saneringen av Victor, som sannerligen behövs, får Kerstin fixa när de har kommit hem.

Mycket bus, prat och skratt och pyttepytte lite tjat har fyllt dagen. Efter middagen nu på kvällen var alla ganska trötta. Molly däckade fullständigt och bara grät men det fick sin förklaring.

39 graders feber....

Suck...

Så skönt det är med helg!

I går körde Theos dans igång. Nya steg att läras in och de blir mer och mer avancerade. Theo var helt slut efter lektionen och höll på att somna i bilen.

Jag och Molly roade oss med att leka med kameran. Först fotade jag henne...

sedan var det hennes tur att fota mig.

Molly var ovanligt pigg, trots att de har haft hennes favoritaktivitet på Casa under dagen. Skogspromenaden! Vilken lycka det är att få gå ut genom grinden med sina kompisar och lite matsäck i ryggsäcken! När de kommer tillbaka till skolan arbetar de vidare med vad de har sett och gjort där ute i vildmarken.

Väl hemkomna, efter dansen, fixade vi till lite hamburgare. Gott och snabbt, innan det var dags för Molly att nattas. För Theos del är fredagskvällar veckans höjdpunkt! Att sitta i soffan och mysa med pappan och kolla på Gladiatorerna och kanske, kanske äta lite chips! Utan lillasyster och mamma!

Trollen vaknade tidigt nu på morgonen. Molly redan strax efter 6 och Theo, en timme senare. Efter en snabb frukost sprang Theo över till Isak. Det blir ju inte så mycket lekt på vardagarna, speciellt inte nu sedan alla aktiviteter har kört igång, så när helgen kommer är det hett efterlängtad att få springa över till grannen så fort det bara går!

Molly, vår lilla godisråtta, valde att stanna hemma och äta LÖRDAGSGODIS!! Dessutom får hon besök snart, kompisen Arvid ska komma hit och leka en stund. De träffas ju varje dag på Casa men det blir annorlunda när man leker hemma.

Vi bjuder självklart våra mest matglada gäster på lunch, därför står det en gryta med köttfärssås och puttrar på spisen!

När vi ändå håller på och lagar mat, kan man lika gärna fixa lite till. En rostbiff till morgondagens middag. Ugnssteks på låg värme och vår sedan ligga i marinad under natten. Mmmmm

fredag 25 januari 2013

En dag som denna...

Stöd Cancerfonden | Cancerfonden

När ska vi kunna bota?

Livet ska inte ta slut innan det knappt ens har börjat. När man egentligen ska vara ute och upptäcka världen. Göra dumheter. Utbilda sig. Bilda familj. Allt är borta.

Det är så fel, fel, fel, fel, fel...

ORÄTTVIST!!

Fuck cancer!

Ta vara på livet, man vet inte hur länge man har kvar det! Ta vara på de nära och kära, man vet inte hur länge man har kvar dem.

Kramas!

torsdag 24 januari 2013

Dagens Mollycitat

"Om man pruttar blir det skitkul!"

Självklart följt av ett asgarv som bara kan komma från en fnissig snart-fyra-åring...

Mycket, är ordet som bäst sammanfattar den här torsdagen.

Labbe fick ge sig av hemifrån vid 5-snåret för att byta lite däck. Jag vaknade till när han larmade på ytterdörren och kunde inte somna om sedan. Fördelen med det är ju att vi inte försov oss och kom i god tid till skolan. Sedan var det ett effektivt jobbande fram till lunch. Sparrissoppa med bacon ned i magen, vilken verkade suga åt sig all energi, för i resten av kroppen fanns det verkligen inget av den varan.

På denna icke existerande energi, lyckades jag ändå, på något sätt, inte bara ta mig igenom eftermiddagen på jobbet, utan även ett möte med skolan, angående Ludvigs övergång till åttan och sedan hämta upp Theo vid kören och ta oss hem genom köerna.

Mat fick dock bli pannkakor från frysen till barnen och ett stekt ägg till mig. Labbe löser mat på egen hand, han försöker få ordning på Toyotans bromsar.

På tal om kören, nu är det snart musikaldags igen. Nästa söndag klockan 17 närmare bestämt, i Härlanda Kyrka. Nu håller vi tummarna för att Theo håller sig frisk den här gången!

Nu ska jag ta mig en panodil och hoppas på att det räcker för att bota huvudvärken som är i antågande.

God natt!

tisdag 22 januari 2013

Kan man få tillbaka sin vanliga färg på håret?

Jag fick mina första grå när Linnea var nyfödd och jag var bara 22 år gammal. Brukar alltid skoja och skylla de grå på henne och hennes första kolikmånader, för de sammanföll så perfekt. Med åren har de grå blivit fler och fler och tagit över hårfärgen längst upp på huvudet. Jag tycker att det är skitsnyggt med grått hår. På andra. Därför envisas jag med att färga håret minst var 4:e vecka för att de grå ska hålla sig borta. Nu har det gått 6 veckor men de grå syns inte till mer än på en fläck av en enskronas storlek! Vad händer? Kan man få tillbaka färg på håret? Eller har det slutat att växa? Fast då borde ju även den grå fläcken vara färgad? Någon som kan förklara?

I dag hämtade jag bara en trollunge på skolan, den yngsta. Den äldre skulle med världens bästa Evelina hem! Total lycka! Han skuttade upp ur sängen i morse, på med kläder och i med frukost på två röda och fattade inte alls varför vi inte kunde åka redan klockan 7...

Ännu lyckligare var han när han kom hem och bubblade på om allt de gjort. Till slut fick jag dämpa honom lite, för han hade en lillasyster som var rejält avundsjuk på att inte hon också hade fått åka med hem till Evelina.

Lyckan blev nästan överväldigande, för honom, när han fick post. En inbjudan till Bowlingkalas nu till helgen hos en annan favorittjej! Han studsade runt som en kula i ett flipperspel. Theo har haft en alldeles otroligt bra dag i dag, skulle man nog kunna sammanfatta det hela, utan att överdriva...

Själv har jag fått öka på Levaxindosen igen, värdena hade blivit sämre än sist, trots högre medicinnivå. Suck!

Nu ska jag säga hej då till Labbe som ska ut och jobba...

måndag 21 januari 2013

Härlig simskoledag!

Vi hoppas på att båda småtrollen har gått in i en ny fas i livet, det trasslas nästan inget alls under simskolelektionerna! Molly gör allt fröken säger, åtminstone när fröken är med henne. Hon behöver verkligen hoppa upp till nästa nivå och simma med bara fröken och inte mamman.

"När jag väger så hög (handmåttning strax ovanför huvudet), då ska jag simma utan min mamma eller min pappa med bara fröken och då är jag jääääättestor och fyra år!!"

Fast lite trist kommer det bli för mamman i alla fall. Jag vill ju få vara med på simningen! Ska jag aldrig få vara med igen? Nej, vi ska inte skaffa en liten till bara för att jag vill vara med på babysim eller minisim! Känns som att det är enklare att börja jobba som instruktör istället...

Trötta barn som somnade i bilen på väg hem=pigga barn efter middagen som inte alls vill gå och lägga sig och sova.

Efter många och långa diskussioner och en mycket modig pojke som tog hjälp av sin (totalt orädda) lillasyster för att gå upp på (den kolmörka) övervåningen för att hitta sitt gosedjur, Bubbles men hittade Hello Kitty där istället, för att hitta Bubbles i sängen sedan, så gick de med på att sova...

Nu sover de gott i alla fall och jag ska strax göra detsamma. Labbe däremot, är ute i kylan och jobbar och jobbar...

Tävling hos Susanne P!

Det pågår ett firande inne på en av mina favotitbloggar! Ett firande som firas med en tävling! Tävla ni också och skulle ni inte vinna priset, så har ni ju vunnit lite ändå, det är ju en fantastisk blogg ni har fått stifta bekantskap med!

Susanne P: Tävling/utlottning...

söndag 20 januari 2013

Städdag

I dag har vi städat och städat. Lekrummet och gästrummet på övervåningen har fått sig en rejäl genomkörare, mycket blev slängt. Dessutom hittade jag en stor hög med tvätt i en leklåda, handdukar och sängkläder?!?

Vi har även köpt nya täcken och kuddar, så vår tvättmaskin har verkligen fått bekänna färg här i helgen. Så skönt med sprillans nytt i sängen, fluffigt och mysigt!

Barnen har varit superduktiga och städat sina rum och Ludvig har även städat en hel del annat också. Femton års tjat har äntligen börjat ge resultat...

Till lunch blev det kokt wienerkorv med räksallad, för att det skulle gå snabbt att både laga och äta.

Till middag gjorde vi en couscoussallad med grillade grönsaker, ost, grillad kyckling, avocado och ölkorv. Vitlöksbröd kryddade med persillade hade vi till. Lite sommarkänsla i den maten!

Nu var den här helgen till ända och i morgon bitti kör vardagen igång igen med skola och simning.

Dagen Mollycitat

Vi måste ju ha lite koll på Mollys vikt, så vi väger henne ganska ofta. Nu på morgonen var det dags igen och vi fick ett mycket glädjande resultat. Hon har gått upp allt hon gick ned när hon var sjuk, plus lite till!

Jag: Jaa, Molly, du har gått upp jättebra!

Molly: Ja, nu väger jag så här lång! (Varpå hon måttar med handen ovanför huvudet)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...