Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 8 juni 2013

En sådan där härlig sommardag till.

Dagen började lite mulet men snart klarnade det upp och solen värmde gott. Tvätt som hänger på torkvindan torkar på en halvtimme och sedan luktar kläderna sol och sommar. Ljuvligt! Fast jag nyser rätt friskt när jag snusar på dem, fulla med pollen som de då är men gott luktar de i alla fall.

Efter lunch fick vi gäster, grannarna kom över på en fika. Theo hade sett fram emot detta så länge och fixade i ordning allt helt själv! Det var bara det varma kaffet som jag ordnade. Han börjar bli stor, vår lille plutt.

Förutom vanlig tvätt, så har jag färgat in en klänning som har blivit jätteblekt och tråkig men blev som ny efter en tur i tvättmaskinen med lite färgpulver. Skönt att man, med så enkla medel, kan rädda favoritkläder!

Till middag blev det grillad fläskytterfilé, rosa coleslaw, kryddig couscous, grillwokade grönsaker, melontärningar och en kall sås med CF och sweet chilisås.

Smaskens gott, enligt Molly!

Nationaldagsfirande, Lisebergsbesök och jätteroliga nyheter!

Rättelse: Hoppsan, det här inlägget tog lång tid på sig att läggas upp. Skulle egentligen publicerats i går, därav lite knepiga tidsangivelser men ni är ju smarta så ni för att i går egentligen är torsdag och att i dag egentligen är i går. Glasklart, eller hur! Huvusaken är att ni slår på tvn den 17/6! ;-)

Titta på Nationaldagsfirande i Slottsskogen på YouTube Det var en otroligt rolig, intensiv och lång dag i går, som tillbringades i fantastiskt trevligt sällskap men jag var helt slut när kvällen kom, så därför blev det inget inlägg i går. Nu kommer ett desto längre istället.

Jag fick gå upp tidigt för att fixa picnicmaten eftersom vattnet inte kom tillbaka förrän nästan mitt i natten. Kycklingen var det enda jag kunde fixa kvällen innan, med hjälp av plasthandskar på händerna, kunde ju inte ens tvätta händerna...

Potatissalladen och grönsalladen fixade jag på morgonen. Jag fick ställa in den varma potatissalladen i frysen för att den skulle hinna svalna innan jag kunde packa ned den i kylväskan.

Lite sena kom vi iväg till Slottsskogen och fick därför snurra runt ett bra tag innan vi, långt bort hittade en parkeringsplats. Däremot hittade vi en jättebra, stor plätt, mitt framför scenen, där vi kunde bre ut filtarna. Vi blev tillslut ett ganska stort gäng, Traci och pojkarna, Maria och William och Marias arbetskamrat från England och hennes man, son och föräldrar. Och så vi, Molly, Theo, Ludvig och Fredric. Vi "helsvenskar" var ju i minoritet här, Fredrics pappa är från England och Williams är från USA, så språkvalet var ganska självklart. All konversation blev på engelska och till slut fastnar man lite i det, så jag höll till och med på att tillrättavisa Theo på engelska. Nu kan ju han en hel del engelska, så det hade nog funkat även om jag inte hade kommit på mig själv.

Det var verkligen knôkafullt i Slottsskogen. Tiotusentals människor samlades för att fira Sverige! Allt till tonerna av Göteborgs Symfoniker! En helt underbar stämning, alla var på toppenhumör, så även vädret som verkligen visade sig från sin allra bästa sida!

Förra året missade vi ju detta, då firade vi ju på Cypern istället. Det gick ju bra det också, svenska flaggor på bordet på restaurangen vi var på och allsång av Du gamla, du fria i bilen hem till hotellet!

Barnen var så duktiga och busade runt lite lagom för att inte tröttna under konserten men utan att störa de som satt runt oss.

Efter konserten gick vi därför bort till Plikta så att barnen skulle få leka av sig.

Det var de väldigt tacksamma för och lekte intensivt i någon timme. Vi träffade även Fredrics föräldrar och syskon där och Theo lekte med Stephen, som går på förskolan med Molly.

När vi alla började bli trötta åkte vi hem och tände grillen. Hamburgare blev det som hamnade på den. Resterna från picnicen slank också ned.

Fredric, Ludvig och Theo lekte en lek som gick ut på att skjuta en pil med pilbåge rakt upp och sedan försöka fånga den. Det gick väl sådär, då och då och det dröjde inte länge förrän pilen låg på altantaket...

På morgonen i morse, var det bara de stora killarna som skulle iväg, Labbe skulle jobba och åttorna på Casa hade prickat in klassens dag på klämdagen, när alla andra var lediga ;-) Nu höll det på att skita sig direkt för de tonåringar som sov här. Först så kollade jag med dem igår; ska ni ha matsäck med er? Näädå, var det unisona svaret. Av någon outgrundlig anledning så trodde jag dem och dubbelkollade det inte. Stort misstag!

För självklart skulle de ha med matsäck och självklart försov de sig! Det hela slutade med att jag stod klockan 7 i morse ocv och packade matsäck till dem innan de rusade till bussen med all Fredrics packning (han hade med sin stationära dator i en resväska!!) och packning för dagen. Det hann men det var på håret!

Jag och småtrollen tog en tidig lunch hemma och begav oss sedan till Liseberg. Molly tyckte att nu var ju hon fyra år och stor, så nu behöver inte hon ha med sin mamma på allt. Här går hon ombord på Drakbåtarna alldeles själv! Stort!!

Att åka karusell ensam gick också bra. Ända tills man skulle gå av hästen och inte når ned till golvet. Tur att personalen är så uppmärksam och snabb!

Sedan fanns det ju attraktioner som var roligare att åka tillsammans med någon också! Det finns ju så mycket nya grejer för barnen, vi har faktiskt inte hunnit testa alla än!

Till Mollys stora lycka, var det en kanincirkus som uppträdde under dagen och hur många kaniner som helst att krama!

Efter ett tag, kom Ludvig och hans kompisar dit också och Theo fick hänga med dem och åka lite "stora" grejer också. Under tiden åkte jag och Molly Sagoslottet.

Medan vi var där i dag, fick Theo jätteroliga nyheter! Den 17/ 6 ska han vara med och dansa på Lotta på Liseberg! I direktsändning!! Så nu på onsdag blir det extraträning för honom på Sinclairs! Gissa om vi har en överlycklig liten danskille här hemma! När han fick veta detta så var vi precis bredvid Stora Scenen och han började dansa direkt, under högljutt jubel! Sedan har han dansat sig fram längs Lisebergs gångar, vill inte missa en chans att öva!

Så nu vet ni alla vad ni ska göra kvällen den 17/6, eller hur!



onsdag 5 juni 2013

Bra start på dagen, fantastisk fortsättning men ett mindre bra slut.

Dagen har flutit på fint, även om jag har varit rejält trött. Ett halvt tjog kaffekoppar senare kvicknade jag till lite och då var det dags att åka till Casa och hämta barnen.

De odlar ju en massa grönsaker och nu har rädisorna börjat mogna. Det blir en rejäl skörd!

Molly fick plocka en och tjuvsmaka. Mmm, gott!

Efter skolan mötte vi upp med Traci, Mattias och Oliver och åkte hem till dem där Traci bjöd på nygräddade våfflor! Alla var helt överens om att de var fantastiskt goda! När Molly gillar maten så hörs det, små njutningsfulla smaskanden kommer från hennes mun.

Barnen lekte jättefint tillsammans under resten av eftermiddagen. Mattias och Molly är precis jämngamla och klasskompisar och Theo och Oliver är precis jämngamla och ska bli klasskompisar till hösten när Oliver börjar på Casa. DET ser Theo fram emot något enormt! Det har verkligen klickat mellan dessa båda gossar, de fann varandra direkt första gången de träffades!

Jag och Traci satt och pratade bort all den tid som barnen lekte. Vi hade verkligen urtevligt! Samtalet flöt på från det ena, till det sjunde via det femte, utan uppehåll! Det är så kul att lära känna nya människor. Att höra om deras liv och bakgrunder, familjer och jobb.

När klockan närmade sig 18, så var det dags att börja bege sig hemåt. Behöver jag nämna att jag knappt fick med mig barnen hem...

Vi åkte och hämtade upp Ludvig och hans klasskompis Fredric, som ska sova över här. Jag förstår mig nog inte på tonårskillar riktigt. Förstår inte varför man måste släpa med sig datorn vart hän man ska. Särskilt som nämnda dator är en stationär dator? Killarna kom med en rejäl resväska, som de inte ens kunde stänga... ;-)

Nåväl, allt stuvades in i bilen och vi styrde kosan hemåt. Jag hade planerat en middag som snabbt kunde lagas och dessutom skulle jag förbereda lite picnicmat inför i morgon. Detta visade sig dock vara lättare sagt än gjort. Vi har tydligen en stor vattenläcka här i Landvetter. Inget vatten i kranen...

Hmm, inte precis ett drömscenario. Vatten att dricka går ju att lösa men att spola i toaletterna...

Hoppas verkligen att de lagar den här läckan snabbt!

Killarna värmde på soppa som var kvar från en annan dag och tackolov så hade jag kvar sådana där paket med färdig välling från resan, så det fick Molly. Kycklingen ligger i ugnen, ett par överblivna plasthandskar räddade mig där. Det går ju inte att tvätta sig efter att ha pillat på rå kyckling om man inte har vatten. Nu väntar jag på att Labbe ska komma hem med en dunk med vatten, så jag kan koka potatis till potatissalladen och ta en kopp te.

Vi har ju en brunn med en elpump till på tomten men det var nästan inget vatten alls där i, inte tillräckligt för att pumpen skulle lyckas pumpa upp något i alla fall.

En riktigt bra sida!

Ni vet hur det kan vara. Man ska köpa en ny pryl av ett slag som man är ganska obekant med men man vill ändå hitta just den som passar bäst för de behov man har. Antingen springer man runt i alla möjliga butiker och försöker få kontakt med de otroligt upptagna säljarna som brukar finnas eller så kikar man in på den här sidan;

Testvinnare och bäst i test - Testvinnare.se

sedan kan man gå till butiken och ta den vara man hittade inne på sidan och köpa den direkt. Lätt som en plätt. Att man dessutom kan hitta var prylen säljs till lägsta pris gör ju detta till en helt oumbärlig sida!

Check it out! :-)

tisdag 4 juni 2013

Vilken fantastisk stad vi bor i!

Bara det att man kan få tag på pinfärsk fisk, alldeles nyfångad och alldeles, alldeles god!

Den här biten åt vi, ugnsbakad med örter, lök och citron tillsammans med hollandaisesås och små rara ärtor till middag! Så himla gott!

Vi hade en middagsgäst i dag också. Världens bästa Evelina följde nämligen med oss hem. Theo har tjatat och tjatat sedan innan vi åkte till Marbella, även under veckan därnere, om att hon bara måste få komma hit och leka och äntligen kunde vi lösa det! De är så söta ihop de här två!

Jag fick finbesök på jobbet i dag. Rebecka och Charlie kom förbi för att hämta en gåstol som Charlie ska låna. Ja, Charlie sov sig igenom hela besöket men han var där i alla fall. Rebecka har ju, tyvärr för vår del, sagt upp sig från Casa men vi kommer fortsätta ses eftersom Totte och Molly ska börja dansa ihop till hösten. Det ser vi alla fram emot!

Totte och Molly, det låter ju nästan som Totte och Malin, ni vet de där barnböckerna från 70-talet... ;-)

I dag är jag helt otroligt trött, jag somnade nog före Molly förut när jag nattade henne. Vaknade först nyss, när Labbe kom hem. Ska nog krypa till kojs alldeles strax...

Fick en riktigt kul bild av Ninna förut.

Ser ni vad det är?

Det är en fåtölj som står INNE i deras vardagsrum. Med fågelskit på! Och nej, de har inte fåglar som husdjur!

Dagens Theocitat

På väg mot skola, förbi Allum, filosoferar Theo:

Mamma, om Clas Ohlsson var en porslinsaffär så skulle den heta Glas Ohlsson...

Jodå, han är en Göteborgare ut i fingerspetsarna!

måndag 3 juni 2013

4-åringar och annat smått och gott!

Molly ska gå och göra iordning hennes och Theos tandborste nu på kvällen, varvid hon springer ut på altanen samtidigt som hon gastar; var är du lilla tandborste, var är du lilla tandborste...

Sedan har vi han den, numera, riktigt långe 15-åringen. Han som stod och kollade på när Labbe lastade på vår krassliga gräsklippare på bilen i morse och nu på eftermiddagen kommer inspringande från garaget och berättar att någon har snott vår gräsklippare...

Och så har vi han den där lilla smarta 7-åringen, som med honungsröst överöser sin mor med komplimanger, den ena smörigare än den andra och strax därpå frågar, med samma honungsröst, om han inte kan få en glass...

Och så avslutar vi denna kavalkad med 4-åringen igen. Hon som, sittande på en rejält fylld toalett, glatt förklarar att lukten i badrummet minsann beror på att Theo pruttade därinne förut...

Det är sällan långtråkigt här i huset!

Rednex vs Psy

Den här skickade Lisa till mig. Ny och gammal plåga i perfekt mix. Barnens nya favorit!
Titta på Rednex Vs Psy - Gangnam Eye Joe på YouTube

Vissa klipp blir man extra lycklig över att springa på!

Titta på Will & Jaden Smith, DJ Jazzy Jeff and Alfonso Ribeiro Rap! - The Graham Norton Show - BBC One på YouTube

söndag 2 juni 2013

Det finns ju bra sätt och det finns dåliga sätt...

och så finns det Ludvigs sätt!

Ludvig kom en dag tidigare till oss eftersom hans pappa skulle åka på semester (än en gång utan Ludvig...) i dag. En av Ludvigs sysslor här är ju att klippa gräset. Han tycker att det egen är ganska tråkigt, så i dag gjorde han det lite roligare för sig. Han klippte sig mitt ut på gräsmattan och började där klippa i en cirkel. Nu tog bensinen slut innan allt var klippt, så nu har vi en sådan där "mystisk cirkel" som man kan se på fält. Visst att Ludvig kan vara lite konstig ibland men någon utomjording är han inte, så denna cirkel har sin naturliga förklaring.

Dagen i övrigt har gått i städandets och pysslandets tecken, lite småfix här och där. Barnen har lekt ute i det omväxlande vädret nästan hela dagen och ligger nu nöjt i sina sängar.

Själv ska jag nog slappa i soffan en stund och hoppas på att jag får sällskap, Labbe kom just hem.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...