Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 8 januari 2011

Organiserat kaos!

Nej, det där med organiserat är nog att ta i! En tur till Allum och mamman är mm från en kollaps... Theo var på sitt bästa på tvärenhumör och Ludvig på sitt bästa tjathumör.

Theos trots går utanför det mesta, har inte varit med om något liknande tidigare. Varken med mina egna barn, småsyskon, kusiner eller kompisars barn. Han sätter sig på tvären i precis allt. Och rejält också. Han tom trotsar ut sig själv, saker han faktiskt vill göra men sätter sig på tvären liksom bara för att. Och inget hjälper! Pedagogiska förmaningar, hot eller mutor kvittar lika. Det enda som ger resultat är när man tappar tålamodet totalt, då gråter han och säger förlåt, jag älskar dig. Och så kramas vi och ska gå vidare men då ska han minsann inte alls följa med...

Fast nu är jag ju ganska positivt lagd, så jag väljer att tolka detta trotsande som att han är ett väldigt tryggt barn som vågar sätta sig upp så mot sina föräldrar. Fast jag har mina stunder när jag undrar hur jag ska kunna göra honom lite mer osäker... ;-)

Och sen har vi tjötröven Ludvig. ;-) Han har en obetalbar förmåga att tjata hål i huvudet på vem som helst som råkar befinna sig i hans närhet. Han har åsikter och "kunskaper" om precis allt, från daggmaskars anatomi, via World of Warcraft till kärnfysik och delar glatt och högljutt med sig av detta.

Sen att det dessutom inte riktigt är hans grej att vara finkänslig gör ju att tjatet hamnar i en annan dimension...

Ludvig sparar pengar för att köpa en egen speldator och han har nu fått ihop en ganska rejäl summa. Då ville han att vi skulle följa med och kolla på lite olika datorer. Vi haffade en säljare på Expert och Ludvig förklarade läget. Säljaren visar på den billigaste datorn som funkar att spela på men då fattas det ett par tusen för honom. Då kläcker han kommentaren: "Jamen då kan väl du lägga till det som fattas, Labbe!"

Vi gick vidare för att köpa ett nytt örhänge till Theo, hans första riktiga sen han tog hål. När vi tittade på de olika alternativen på Guldfynd så hittade Ludvig ett örhänge han ville ha som bara kostade 50 kr. Jag tyckte att han hade så många så om han ville ha det så fick han betala det själv. "Men Jag sparar ju pengarna till datorn, jag vill inte lägga dem på sådana onödiga grejer..." Vad säger man??

Mitt positiva sinnelag säger mig att gossen är smart och ekonomisk... ;-)

Men Allumsbesöket blev ändå trevligt och vi fick en hel del uträttat, bara Labbes julklappsskjorta som inte fanns i större storlekar. Men Mollys päls var klar hos kemtvätten, vi hittade en jättebra present till Sebastian som han ska få på sitt Bushuskalas i morgon, vi hittade också en perfekt guldring till Theos öra, på rea dessutom, jag träffade en av mina favvofamiljer från simskolan, lilla Rebecka (fast hon såg allt lite fundersam ut, kände väl inte igen fröken med kläder på ;-)) och så åt vi sushi!

Tacos stod på menyn från Middagskassen idag. Tyvärr gillar inte familjen de hårda tacoskalen så vi köpte tortillas istället och då äts det ordentligt! Det var bara Theo som... Ja, ni fattar...

Vi skulle ju vara så rediga och få i säng barnen i vettig tid idag. Allvaret börjar ju nästa vecka och det är nog en ganska bra idé att vända rätt dygnet nu. Men se det gick inte alls. För enligt lagen om alltings jävlighet så fick vi totalt strömavbrott precis när nattningen skulle påbörjas. Spisen blev ju genast misstänkt, en gång brottsling, alltid brottsling var tanken som for genom huvudet. Den kopplades raskt ur och vi försökte starta upp allt genom att fälla upp jordfelsbrytaren. Men det ville den då rakt inte vara med om, så den stängde av sig direkt.

Akutsamtal till vår räddare i nöden, PA. Fick rådet att stänga ned alla säkringar, koppla på jordfelsbrytaren, för att sen koppla på säkring efter säkring för att kunna se var felet är. Stort hus=många säkringar=låång tid...

Men till slut så... Vi har en kabel till Toyotans motorvärmare. Den måste vi använda förlängningssladd till för att den ska nå. Kontakten där de båda sladdarna sitter ihop petar vi alltid in under bilen för att skydda mot regn och snö. Men här har det varit massa plusgrader och ösregn idag, som har smält massvis med snö och bildat en mindre insjö under bilen. Och naturligtvis låg kontakten mitt i denna sjö...

Men nu är sladdarna intagna för torkning, elen är påkopplad och trollen är nattade så nu är det dags för de vuxna att nattas också, så vi har ork att i morgon åter tampas med trams, tjöt och livet i stort. :-D
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sista dagen med vinter?

Nu kommer regnet. Jag vill inte!! :-(
Published with Blogger-droid v1.6.2

fredag 7 januari 2011

Le Baron

Theo bad idag att få god mat till middag. "Jaha, Vad vill du ha då?" "Mat som Jean har lagat!"

Jean har en fantastisk restaurang, Le Baron, som ligger mittemot Svenska Mässan vid Korsvägen. Om man tex är på Liseberg eller Universeum, så är det helt perfekt att gå dit och äta.

Maten är toppen och det är så mysigt och trivsamt att gå dit och äta. Enda nackdelen, vi är ju ganska många så när det är större kalas, som min 40-års fest, så får vi inte plats tyvärr.

Men Theo vägrar fira någon annanstans när han fyller, det är bara Jean som gäller. Och får han välja restaurang annars, så hamnar vi där också. Och vi övriga är ju faktiskt överens med Theo på den punkten.

Idag blev det räkcoctail och plankstek. Såå gott! Molly fick en egen pizza för första gången och hon satte snabbt i sig halva pizzan!

Sen satt vi och pratade lite med Jean och Fadi. Jean berättade om något oerhört tragiskt som hans brorsdotter i Jönköping råkade ut för i slutet på november. Så fruktansvärda människor det finns. Jag säger som LadyBond, varför kan folk inte bara vara snälla mot varandra? Vad är det för fel på empati och medmänsklighet? Varifrån kommer önskan att skada andra som inte gör/tycker som man själv vill?

Jag är så fantastiskt glad över det livet jag har idag med underbar sambo och, i mina ögon, perfekta ungar och en trygg och stabil släkt och vänkrets som jag vet finns där för mig i alla lägen. Att veta att ingen vill mig illa, att jag inte behöver vara rädd eller på min vakt! Så borde alla få ha det!

Kvällen avslutades, som sig bör, med glass, baklava och kaffe!

Slurp! Molly lassar in!

Theo smet ut i köket, utan att vi märkte det och kom tillbaka med glass nr 2! Vill man ha något får man ta saken i egna händer.

Theo "hjälper" sin idol Fadi att ta beställningar från övriga gäster.

Kvällen blev mysig och sen men nu är vi hemma igen och småttingarna har kommit isäng så du är det dags att däcka i soffan för min och Labbes del.

Höll på att glömma. Pratade med Linnea förut, hon har fått så ont i sitt knä så hon har knappt kunnat åka någonting alls idag. Stackare! :-(
Published with Blogger-droid v1.6.2

Barhäng!

Theo hänger i baren och snackar lite med Fadi på Le Baron.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Jordärtskockssoppa!


För 4 personer

500 g jordärtskockor
3 potatisar
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
1 1/2 dl vitt vin
1/2 l vatten
2 hönsbuljongtärningar
3 dl vispgrädde
salt och peppar

Skala och tärna jordärtskockor och potatis. Hacka vitlöken. Fräs dessa i smöret. Häll på vinet och låt koka in någon minut. Häll på vatten och lägg i buljongtärningar och låt koka tills allt är mjukt. Mixa soppan och rör i grädden. Värm och smaka av med salt och peppar.

Servera med grissini och serranochips (10 minuter i 150 graders ugn)

Riktigt jättegott var det!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Hej då granen!

Du har varit så vacker och glatt oss så mycket. Men du har gett oss en hel del icke önskvärt också och de sista, ynkans resterna får du helt enkelt ge någon annan!

Ajöss och tack för barren!
Published with Blogger-droid v1.6.2

torsdag 6 januari 2011

De är framme!

Fick precis tag på Linnea och nu är de framme! En jättefin stuga med bastu och kamin och alla har eget rum! Nu skulle de tydligen basta. Mitt i natten!?

Ja, ja, nu kan jag sova lugnt i alla fall! ;-)

Published with Blogger-droid v1.6.2

Nervös väntan

Jag känner mig så totalt ofokuserad och "ur fas" idag. Väntar bara på smset från Linnea. Jag har nog ringt och smsat henne lite för ofta under resan för sist vi pratades vid, vid norska gränsen, lät hon mig förstå att jag nog var ganska pinsam... Så nu håller jag mig i skinnet, försöker åtminstone. Men har hon inte hört av sig när jag har skrivit klart detta så... Det är ju inte direkt något toppenväder på vägen dit upp.

Min kommentatorsfunktion har börjat strula igen och skickar såna käcka felmeddelanden till mig när jag försöker svara på kommentarer här i bloggen. Lite av ett lotteri om det fungerar eller inte. Jag har försökt svara Mitt i livet på hennes kommentar, fyra gånger nu, utan att lyckas. Och det är ju så trist att behöva tänka om när man hade lyckats så bra med formuleringen första gången.

Labbe gjorde ett tappert men fruktlöst försök att gräva fram Porschen som fortfarande står kvar här. Vi tänkte ta ned den till verkstan och tina upp den, så han som äger den kan ta hand om den istället.

Men ni ser ju hur den ser ut och dessutom har det ju vräkt ned snö precis hela dan idag.

Labbe blev ganska insnöad han med ;-)

Fast i helgen ska det bli 4-5 plusgrader och regn, så då kanske vi får väck den.

Just nu sitter jag här med en liten sovande, snarkande Molly, som är jättetät och rosslig i luftrören. Så fort jag lägger henne ned så hostar hon så hon tappar andan och då vaknar hon och är livrädd. Så det blir nog en upprätt natt för oss inatt igen.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Jordärtskockssoppa...

Bara kokböcker men inget recept på jordärtskockssoppa!

Nån som har nåt tips?
Published with Blogger-droid v1.6.2

Redo för Hemsedal!

Efter två dagars intensivt packande är Linnea, Emmelie och deras kompisar redo för några dagars skidåkning i Hemsedal!

Mamman kommer vänta på helspänn på meddelandet ikväll att de har kommit fram och att allt har gått bra.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Adam har åkt hem!

Theo är ledsen nu, för Adam har åkt hem till Lidköping igen! De har haft det så kul under de här dagarna. Theo var jättetjurig igår när de skulle åka och ville inte alls säga hejdå. När de hade åkt ville han bara sitta i Labbes knä och mysa. Och det fick han ju. Han fick dessutom sitta där och kolla på Göta Kanal 2 och äta chips! 

Egentligen hade vi tänkt att gå ut och leka i snön igår men det snöade och blåste så så det blev innomhusaktiviteter istället. Wii är en toppenuppfining tycker jag. Ungarna (och vi vuxna) får spela samtidigt som man faktiskt rör på sig ordentligt! Ludvig var med småkillarna hela tiden och de hade hur kul som helst. De ville inte göra något annat, trots förfrågningar. Vi har ju genom åren samlat på oss en hel del spel så de hade att göra när de skulle gå igenom dessa.

Just här är de väl inte så himla aktiva men innan hade det hoppats, studsat, sparkats boll, bowlat, dansat, varit Super Mario, kört bilar i olika former mm, mm.

Vid 16.30 kom Erika och Peter och skulle hämta med sig sin lille kille hem. Men innan de åkte så åt vi en jättegod vegetarisk lasagne och pratade länge. Jättetrevligt. De hade varit på The Reef i Fredrikshavn några veckor tidigare och tyckte att det var jättebra där. Vi var ju där innan ombyggnaden och tyckte väl då att det var så där. De hade ungefär samma grejer som Vattenpalatset i Lerum, så vi tänkte väl som så att det hade nog varit roligare att åka någon annanstans då. Men vi får väl se, kanske vi hänger på om de åker igen.

Klart det var en bluff!

http://mobil.aftonbladet.se/senastenytt/ttnyheter/utrikes/article8375031.ab Detta har vi ju vetat länge men det är så bra att det uppmärksammas! Många tror ju fortfarande på bluffrapporten om att trippelvaccinet skulle orsaka bla autism, trots att detta flera gånger om blivit motbevisat och att tidskriften som ursprungligen publicerade artikeln har bett om ursäkt för det och tagit avstånd från den.

Men som sagt, det finns tyvärr föräldrar som, pga bluffrapporten fortfarande väljer att inte vaccinera sina barn. Skrämmande!
Published with Blogger-droid v1.6.2

onsdag 5 januari 2011

En ny följare till!

Nämen har ni sett! Ännu en som har lyckats hitta hit!

Välkommen hit


Vattenpalatset

Under gårdagen låg vi ju i blöt större delen av tiden. Man får ju lite abstinens när det är jullov från simskolorna, så vi tog chansen när killarna så gärna ville åka och bada!

Dessa Grabbar Bus är mer under vattnet än över, som Adam uttryckte saken. Det är så skönt att båda killarna är så duktiga på att simma och tycker att det är superskoj, det blir så roligt och "enkelt" att ta med dem till badet. Sen att de faktiskt har lärt sig en hel del badvett gör det ju bara ännu enklare.

Här har vi ju en till som älskar att bada!

Sissi är ju en till som älskar att bada, så hon hoppade i plurret med oss efter att hon slutat jobba för dagen. Det blev en lång dag på Vattenpalatset för henne, hon började jobba kl 6 på morgonen och kom inte därifrån förrän kl 17.30 på kvällen. Men älskar man sitt jobb så gör man!


Vi passade även på att bada lite utomhus i det vackra vädret.

Ludvig och Adam huttrar i kapp!

Theo också!

Och alla solstolarna var lediga! Knepigt?

Syskonen Hansson.

Lite lunch är alltid bra så man orkar busa mera!

Och det busades och badades tills fingrarna hade förvandlats till russin och läpparna såg ut som någon hade gnidit in dem med blåbär.

Och tillslut var man så trött så man knappt kunde hålla ögonen öppna. Så då var det dags att åka hem och laga lite middag och krypa till kojs.

Ja middag, ja, Linnea ska ju åka till Hemsedal på torsdag och ha med sig mat. Så vi lagade köttfärssås till oss 7 i går och dessutom till 5 storätande tonåringar. Tur att man har stoora grytor!

Bushuset

I måndags efter lunch åkte vi ju till Bushuset.

Där var det 120 knyck, konstant!

Nästan, i alla fall....
Kom igen nu, brorsan, jag vill hoppa mera!

Tittut, därnere!

Asgarv!

Discorummet!
Detta är en av Theos favoriter!

Det kan dansas hur länge som helst, bara basen dunkar på i rätt tempo!

Skönt att ha en lillasyster att skylla på när man egentligen är för stor för det här...

Molly vill INTE att Ludvig ska hjälpa!
Kan själv!

Eller...

Jag åker nog den här rutschkanan i fortsättningen.

Kom igen, Adam, nu skyndar vi oss upp igen!

Vi tar den här vägen!

Och sen bär det utför igen!

Den här rutschkanan tyckte Ludvig var lagom.

Oj, oj, oj, den var visst alldeles för farlig! Han lyckades slå sig (enligt honom) sönder och samman när han gled utför den ootroligt höga och superbranta kanan.

Åh, det där som Ludvig leker verkar kul, jag hoppar in och leker jag med!

Nämen, äh, Molly, jag bara skojade...

Lite fika...

behövs ju alltid.

Molly var tvungen att ta ett väldigt viktigt samtal.

tisdag 4 januari 2011

Fina Lisa!

Lisa är hos sin farmor i Mariestad. Där har hon bl a knåpat ihop designen ni ser här i bloggen och gjort den så fin. Men dessutom har hon även gjort sig själv fin och idag fick jag den här bilden mmsad till mig. Lisa i lockigt hår!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Hur vet man att tonåringarna hjälper till för lite hemma?

När de, efter att vi har bott i huset i över ett år inte har en aning om hur man öppnar luckan till tvättmaskinen, eller om den går innåt eller utåt...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sysslingarna

Ice-B

Moll-E

Visst är de lika! Sötsysslingarna!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Välkommen!

En ny följare har hittat hit!

Välkommen

Hoppas att du ska trivas lika bra hos mig som jag gör hos dig!

Visst är de söta!

Så här hamnade killarna till slut, efter en del nattligt turnerande. Världens bästa småkillar!
Published with Blogger-droid v1.6.2

måndag 3 januari 2011

Trasseltroll

Dags för ny framtand. Sånt förvandlar mystrollet vi brukar ha på kvällarna till trasseltrollet...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Lek- och busdag!

Om gårdagen var långtråkig och seg för Theo,så var denna dagen precis det motsatta! "Va, är det redan kväll?" Det var kommentaren som följde när jag sa att det var krypisängdags!

Det är Adams närvaro som är orsak till att vi idag har fått uppleva tidernas snabbaste måndag! Och då räknar vi med den ootroligt sega timme mellan att Theo vaknade i morse och att Peter och Adam dök upp.

Smidigt nog, så hämtade de upp Ludvig på vägen. Så slapp vi åka ut i buschen för att hämta honom.

Adam-besöket började med lunch efter att Peter vänt hem mot Lidköping igen. Det är alltid så kul att prata med Adam för han delar så gärna med sig av all sin 5-åriga erfarenhet. Idag fick vi veta att om han dricker massor med vatten så kan han rapa högt så det ekar ;-)

Efter ett jättelass med makaroner och falukorv packade vi in oss i bilen (alla utom Labbe som var tvungen och åka och fixa med en maskin på verkstan som gått sönder) och åkte till Bushuset bakom ICA Maxi, för ett två-timmars buspass. Killarna var stilla i sammanlagt 8.5 minuter under tiden vi var där och i den tiden ingår glassätning och toabesök!

Ludvig och Molly var med också.

Molly älskar när det går fort och killar i magen och tjöt av skratt när de åkte nedför rutschkanorna och ännu mer när hon landade bland bollarna.

Jag har inte haft möjlighet att lägga in bilderna så de kommer senare.

Middagen bestod av rosépepparkotletter, potatis och kiwisås och detta föll Adam väl i smaken! Han åt och åt och åt under glada tillrop: "Detta är bara för gott!"

Nu är de nattade och ligger fnissandes och "försöker sova" inne på Theos rum...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Lycka!

Nu har Adam kommit!
Published with Blogger-droid v1.6.2

söndag 2 januari 2011

Jobb- och långtråkdag...

Jag har suttit och försökt jobba ikapp lite idag igen. Sakta men säker kommer jag närmare målet. Nu har det ju lugnat ned sig lite på verkstan också så hoppet finns!

För Theo har nog detta varit den längsta och långtråkigaste dagen i hela hans femåriga liv! En mamma som sitter klistrad vid datorn, inga kompisar hemma, Ludvig och Lisa är borta, Linnea tjurade på sitt rum för att hon missade bussen till farmor i Mariestad och inte förrän i morgon kommer Adam hit och ska sova över här i två(!) nätter, utan sina föräldrar!! En sån tråkig dag plus all väntan och längtan kan ju inte bli annat än 100 år lång! Det har inte ens varit kul att kolla på film, så ni fattar hur trist det har varit...

Molly däremot har ju haft hur kul som helst idag! Först duschade Linnea henne och det är ju bara så kul! Efter 5 minuter: "Har du duschat klart?" "Nä!" Efter 10 minuter: "Har du duschat klart?" "Nä!" Efter 20 minuter: "Har du duschat klart?" "Nä!" Efter 25 minuter: "Nu HAR du duschat klart!" "VRÅLSKRIK, NÄÄ, NÄÄ!" Men hon lugnade sig ganska snart när hon upptäckte att Theo hade långtråkigt och var jätterolig att störa! Hon var på honom hela tiden, tog hans grejer och sprang iväg. Och när han blev arg och sprang efter, tyckte hon att detta var den roligaste lek hon någonsin har lekt! ;-)

Men lite kul blev det för Theo efter middan, för då hoppade han och jag i bubbelbadet och busade och skvätte massor! Så kvällen bara swishade förbi!

Nu gäller det bara att få honom i säng och dessutom stanna där. Nästintill ett omöjligt projekt! ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Det börjar ta på det!

Högen till vänster är klara fakturor och högen till höger är de jag har kvar att göra! :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...