Sidor

Leta i den här bloggen

fredag 1 november 2013

Vi är hemma igen!

Och har haft det fantastiskt bra! Hinner inte riktigt med ett ordentligt inlägg just nu dock, det är ju danstävling i dagarna två för Theo i helgen och kläder, accessoarer, skor och frisyrer ska förberedas. Han ska ju delta i flera grenar med helt olika sorters kläder...

Men jag måste ju hinna med att presentera våra nya familjemedlemmar, neontetrorna och de fläckiga pansarmalarna!

onsdag 30 oktober 2013

Nu åker vi strax!

Ses på fredag igen!

Här kommer det äntligen, receptet på Chicken Vindaloo.

Jag lagar ju alltid på en höft, använder recept som inspiration, så detta med att få till recept på det jag lagar är inte alltid det lättaste men jag gör ett försök.

Man kan antingen köra den långa varianten eller så kan man fuska lite och ta "vanlig" curry och tillsätta starkt paprikapulver, ingefära och lagerblad. Men den långa varianten är som följer, på ett ungefär...

Kummin
Spiskummin
Gurkmeja
Svartpeppar
Torkad röd chili
Senapspulver
Kardemumma

Fräs detta i olja i en tjockbottnat gryta. Lägg i strimlad eller bitad kyckling och fräs en stund. Lägg i grönsaker du gillar i lagom stora bitar. Jag brukar välja blomkål, zucchini, röd paprika, gul lök och kanske lite potatis. Fräs allt en stund och häll sedan på krossade tomater. Lägg i några lagerblad och riv i lite ingefära. Koka en stund och smaka av. Vill man så kan man tillsätta lite vinäger och socker för att få en lite extra twitch på rätten men det är absolut inte nödvändigt tycker jag. Den ska vara ganska rejält stark och se lite "skuren" ut. Basmatiris och naanbröd är gott till och vill man mildra hettan lite kan man göra lite raita med gurkbitar till.

Himla gott och väldigt smidigt att göra en stor sats så man kan stoppa några lunchlådor i frysen. Grytan är också god att göra med lammkött!

tisdag 29 oktober 2013

Packande och fikande och lekande

I dag har vi packat väskan nästan klar. Bara det sista att stoppa ned i morgon innan vi åker. Gott att ha det gjort.

Vi har även ställt ut lite leksaker och annat efter stormen som kom av sig. Det blåste ju ungefär en timme och inte värre än de vanliga höststormarna vi har här på västkusten. Himla skönt måste jag säga och skänker en tanke till alla som drabbades hårdare än oss här i Göteborg. Har läst lite bloggar och på Facebook om nedfallna träd och avblåsta tak. Riktigt läskigt och oerhörd tur att ingen kom till skada!

Efter en pyttipannalunch lunch åkte Ludvig till sin pappa och jag och trollen åkte in till stan för att träffa en vän. En fika på Espressohouse med en maffig moccalatte till mig satt väldigt fint. Barnen blev dock snabbt rastlösa, så vi fick försöka komma på något där de kunde rasa av sig lite.

Det fick bli en sväng upp till Näckrosdammen och lekplatsen där. Det var ett lyckokast, barnen hade verkligen så roligt och lekte tillsammans som de välartade barn de är...

Eftermiddagen gick på tok för fort och vips så var det dags att åka hem. Gissa om barnen blev besvikna! Men med lite bus och lek på vägen till bilen så gick det bra det också.

En väldigt trevlig eftermiddag har vi haft och vi gör väldigt gärna om det snart igen!

På vägen hem åkte vi förbi pappan på verkstan för en snabb kram. Man vet ju aldrig om han får jobb på kvällen, så det är bäst att ta tillfället i akt när man är i närheten!

När vi kom hem hade jag en väldigt ansträngande uppgift framför mig! Att bestämma vad vi skulle äta till middag! Puh, tunga uppdrag...

Det blev pizza till oss vuxna medan barnen ville ha sallad...

Linnea kom förbi en snabb sväng för att hämta upp lite mediciner som hon hade kvar i en låda på sitt rum. Gissa om det blev kramkalas! Molly ville aldrig släppa taget!

Nä, nu gäspar jag snart käken ur led. Tror minsann att jag ska gå och knyta mig.

måndag 28 oktober 2013

Stormvarningar

Det har väl knappast undgått någon att vi har full storm här på västkusten just nu. Det blåser så hela huset skakar. Jag är just nu oerhört glad över att Ludvig och jag kämpade under ett par timmar med att säkra trädgård och altan. Alla leksaker och möbler är inställda i garage och förråd, blomkrukor inställda i lähörne och studsmattan är säkrad med spännband i träden. Då gäller bara att träden står kvar också...

Barnen har också förberett sig under dagen och byggt ett "skyddsrum" av äggungan och filtar. De hade tänkt sig att sova där inatt men när kvällen kom så var de av någon anledning inte lika pigga på det längre.

Ludvig skulle åkt till sin pappa nu på kvällen men vi tyckte inte att han skulle ge sig ut. Dels vet man ju aldrig hur kollektivtrafiken går här när det blir lite motstånd och dels bor hans pappa mitt ute i skogen med en lång promenad från bussen till huset. Han får åka dit i morgon istället.

Molly mår alldeles förträffligt bra numera och har ägnat dagen åt att busa ikapp allt hon missade under lördagen och även äta ikapp. Vi åkte iväg till ICA i Landvetter, eftersom hon var tvungen att få mer marinerade vitlöksklyftor. De hade en massa provsmaker i butiken och Molly provade allt. Flera gånger om! Och mellan tuggorna pratade hon mat, det var så mycket hon var sugen på, så nu har hon beställt pyttipanna OCH köttbullar till lunch i morgon. Till middag i kväll ville hon ha hel, grillad kyckling och pommes frites! Tyvärr blev hon för trött innan maten blev klar och orkade inte äta...

Nu sover hon gott och märker inte alls av stormen!

söndag 27 oktober 2013

Molly jobbar på för att bli frisk.

Hon har hört någonstans att vitlök ska vara bra om man ska hålla sig frisk, så i dag bad hon sin pappa att köpa marinerade vitlöksklyftor och har sedan satt i sig halva burken. Hon bad honom även köpa tårta, undrar om hon har något hemligt hälsotrick där också.

Hon ville så gärna följa med pappan till affären, det är ju något av det roligaste hon vet. Hon fick till slut göra det men även om hon var glad över detta så var hon väldigt trött när hon kom hem. Skönt då att krypa ned under en filt i soffan och vila lite.

Efter en stunds vilande kvicknade hon till ganska ordentligt och orkade till och med att busa en stund. Dessutom har hon ätit ganska ordentligt i dag, förutom alla vitlöksklyftor. Massa bacon, paprika och gurka till brunch, ost, kex, paprika och oliver, plus godis som mellanmål och en stor portion ris och wok till middag, så energi och näring får hon i sig.

Däremellan har hon pysslat. Ritar på papper med kritor, klipper detta i små bitar som hon sedan lindar massvis med tejp runt. Sedan placerar hon ut dessa fina alster runt om i huset, plus att hon fyller sin plånbok med dem...

Theo har vi knappt sett röken av i dag. Han har lekt med grannskapets ungar nästan hela dagen och haft hur kul som helst. Nu på kvällen kom han dock på att han inte hade dansat i dag och blev så ledsen, fast vi hade kommit överens om att han skulle hoppa över i dag, för att han hade varit så trött det sista. Jag påminde honom om att han skulle dansa med Tobias på fredag och till helgen blir det ju dans i dagarna två och då blev han lite gladare. Det är inte lätt att vara så liten och älska sin dans såå mycket. Det finns ju en begränsad mängd energi att använda sig av och den ska ju räcka till skola, lek och en massa annat också.

Nu har lilltrollet somnat och det lite större trollet sitter och kollar på jättebläckfiskar med pappan i soffan. Det största trollet kör på med skolarbeten uppe på sitt rum. Han och jag har tömt altanen på allt löst under dagen, så att vi ska slippa jaga reda på det efter stormen som kommer hit i morgon. Den ska tydligen bli i klass med Gudrun som hälsade på för snart nio år sedan. Då tog jag och Labbe in på hotell, eftersom han var magsjuk och vi inte hade något vatten på grund av strömavbrott. När vi kom tillbaka dagen därpå hittar vi vår granne i skogen, i full färd med att plocka ned papper från alla träd i skogen. Han hade ställt ut ett par påsar med pappersåtervinning på trappen dagen innan...

Gårdagen...

började väldigt bra! Pigg och glad Molly som hade så mycket roligt framför sig på favoriten av alla favoritdagar! Det var dans, kalas på bondgård och lördagsgodis inplanerat! Kan ju inte bli så mycket bättre.

Dansen gick jättebra och hon hade kört järnet berättade fröken efteråt. Det märks att hon verkligen älskar att dansa!

Själv hade jag, som vanligt, väldigt trevligt med trevligt sällskap!

Första tecknet på att allt inte var som det skulle, kunde vara det här. Hon var helt slut efter dansen men eftersom jag fått höra hur hon gått loss på dansen, så tyckte jag nog inte att det var så konstigt.

En snabb hamburgare (utan bröd, som vanligt) till lunch och sedan gav vi oss av mot Tolsereds 4H-gård, ute på Hisingen för Nicoles kalas.

Hon frös som bara den men det gjorde jag också. Kalaset startade i ett ösregn och det vet ju alla att regn i Göteborg inte kommer uppifrån, utan mer snett underifrån och kryper in under vilka regnkläder som helst.

När det slutade regna kvicknade hon till lite och var väldigt taggad när de fick gå in för att mata fåren. Hon var först på, stack ned handen i hinken med mat och matade som om hon aldrig gjort annat. Det var inte många av barnen som vågade sig på det men Molly och Elvira blir nog finfina bönner vad det lider.

Efter lite kaninjakt gick det snabbt utför. Antingen ville hon gå in, annars fick jag bära henne.

Som tur var kom hästen Zingo precis just då. Äntligen skulle hon få rida! När hon rider på ridskolan, så är det ju på små ponnysar men hon tvekade inte en sekund! Hon är visst en hästtjej på riktigt! Tänk att jag skulle få en sådan unge?!?

Efter ridturen kraschade hon. Fullständigt. Ville bara åka hem. Vi tackade för oss och gick mot bilen och hon grät hela vägen. Hon hade ju sett fram emot det här kalaset så länge och så blev det så här! Besvikelsen var avgrundsdjup!

Vi hann bara köra ut från parkeringen så sov hon. Sedan sov hon resten av dagen. Jag tog tempen på henne när vi kom hem, nästan 38 grader som snabbt steg till närmare 40 grader. Undra på att hon mådde dåligt och var så trött och frusen.

I dag mår hon dock bättre, bara lite feber och lite hängig men mycket gladare och hungrig! Nu hoppas vi att det har vänt och att alla är pigga och krya tills på onsdag, när vi ska åka till Kiel.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...