Sidor

Leta i den här bloggen

lördag 20 november 2010

Vilken årstid?

Published with Blogger-droid v1.6.2

Puss på dig!


Tycker om min kusin!
Published with Blogger-droid v1.6.2

På besök hos kusin Frida.


Molly myser med Henrik.

Vi är och busar/fikar/leker/pratar hos Ninna, Henrik och Frida.


Frida är jättenyfiken på vad Theo håller på med.


Ninna och Linnea
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sshhh...

Molly är ju på långa vägar inte lika tidig med pratet som framförallt sina bröder. Både Theo och Ludvig pratade ju treordsmeningar på ettårsdagen. Hon är däremot väldigt lik Linnea som, i princip, bara sa mamma vid 18 månaders ålder. (Och när jag nu nämnt alla utom Lisa får jag väl för sakens skull säga att hon var verkligen en medelbäbis, växte och utvecklades precis enligt "mallen" ;))

Men nu börjar Mollys ordförråd att växa. Mamma, pappa, bilen, vovven, kissen, välling och några andra otroligt användbara ord. Vi testar henne lite ibland, kan du säga det eller det. Och detta roade vi oss med nu på morgonen. "Kan du säga pappa?" "Pappa!" "Kan du säga mamma?" "Mamma!" "Kan du säga bilen?" "Brrrbrrr!" osv. Sen testar jag med "kan du säga Lisa?" Då tittar Molly väldigt allvarligt på mig och säger "SShhh!" med pekfingret för munnen. Tyst nu mamma, nu räcker det! 

Tala är silver men tiga är guld! 

fredag 19 november 2010

Jag har fått en ny följare!!

Hej Smulan och välkommen hit! Hoppas du ska trivas här hon oss!

Äggdonation!

Detta med äggdonation ligger oss väldigt varmt om hjärtat! Vi tycker att Sverige har väldigt "knepiga" lagar kring detta. Nu har det startats en namninsamling för att få till stånd lagändringar som ska underlätta för kvinnor att bli gravida mha äggdonation.

Vi och många med oss skulle bli väldigt glada om ni ville gå in på länken nedan och skriva på. Skriv gärna på hela familjens namn, ju fler desto bättre!

http://namninsamling.se/index.php?sida=2&nid=5089

Nu stupar jag strax isäng! I morgon är det fika med syster och hennes familj som gäller. Det ska bli trevligt, var jättelängesen nu.
Published with Blogger-droid v1.6.2

Smaskens...

Molly nyser! Massa snor hamnar på henner tumme. Snabbt som ögat slickar hon i sig det. Suckar njutningsfullt och säger mmm namnam...

Men i vanliga fall är hon en liten gourmet!

Modevisning! ;-)

Theo hittade så snygga kläder idag! Han blev helt lyrisk när han fick välja själv!

Favoriterna blev en kornblå t-shirt med Rolling Stones-tryck på, en svart långärmad t-shirt med döskalletryck (!) på, ett par blanka svarta, glansiga byxor med tillhörande nitbälte och en supersnygg kavaj som pricken över i!

Det blev jättesnyggt på honom! Fast jag måste erkänna att jag blev väldigt förvånad över att han valde så mörka färger. Han brukar ju alltid fastna för de allra starkaste färgerna. Och hade jag handlat själv så hade jag nog knappt sett kläderna!

Molly fick, förutom jackan, några långärmade bodysar, en kofta och en långärmad svart t-shirt med Beatles skrivet i silvertext! Synd att den inte fanns i min storlek... ;-)

Nä, nu är det dags att laga helstekt fläskfilé, pommes och god rödvinssås!

Published with Blogger-droid v1.6.2

St rike!


Theo bowlar med XBOX 360 kinetic på Allum! 105 poäng fick han!

Känner helt plötsligt för att byta ut mitt Wii...

Nu har vi hittat jacka till Molly! En röd och fin från Polarn o Pyret. Och mössor och vantar och kläder till Theo som har växt ur allt...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Sushi blev det!


Theo valde raskt bort alla restauranger inne på Allum till förmån för sushi!

Och mamman blev glad :-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Mysdag med Theo!

Theo är ju hemma idag för att få ordning på magen. Det dricks te och äts äpplebitar för fullt. Smörgås gick ned men kom tyvärr upp igen, det är ju helt stopp igenom kanalen. Lactulos med apelsinsmak är gott, tycker Theo! Tackolov säger mamman.

Vi ska strax åka ned till Allum och handla lite. Sen blir det nog en lunch där också. Mina ungar älskar att gå på restaurang och det gör vi vuxna också, så det blir ganska mycket av sånt. Idag tänkte jag att Theo får välja lunchställe och jag misstänker MAX eller Partille Sushi på Kyrktorget. Men han kanske överaskar mig.

Sen ska vi handla lite fredagsmys. Har inte bestämt än vad det ska bli. Kanske nåt enkelt som lövbiff, pommes och vitlökssmör och en sallad till. Eller fondue kanske, det var länge sen. Eller lasagne... Eller en god räksallad... Eller... oj jag är nog hungrig? Men jag åt ju frukost precis? Hmm. Tar en kopp te till, det kanske dämpar lite.

torsdag 18 november 2010

Bara Theo är vaken...

Nu sover alla här! Molly i vår säng.


Labbe i soffan...


Övriga i sina sängar.

Utom Theo...


Och jag, förståss, nån måste ju vara vaken tills han har somnat. *gäääsp*
Published with Blogger-droid v1.6.2

Domningar i benen.

Linnea är, för en gångs skull hon sin pappa den här veckan. I morse ringde hon mig. "Mamma, mina ben är alldeles domnade, jag kan inte röra dem och de gör jätteont!" Jag undrar var hennes pappa är. "Han har åkt till jobbet..." "Men visste han om detta?" "Jadå, han hjälpte mig på toa och så innan han åkte."

Så typiskt! Ansvar är inte hans starkaste sida...

Efter lite samtal och diskussioner fram och tillbaka så löser det sig, i alla fall. Hon slipper vara själv där ute i obygden. Han ringer tom till sjukhuset och diskutera med dem vad vi ska göra. Det visar sig att detta är en väldigt typisk biverkan av Topimax som hon tar, så vi får sänka dosen ett tag och se om det lättar.

Molly har haft en toppendag på Mammut och har tom ätit potatis! Det är inte mycket som hon inte gillar men potatis har varit en sån sak som hon nästan har totalvägrat äta. Men som sagt, inte idag! Flera potatisar slank ned. Sen på mellanmålet så drack hon mjölk!! Också en sån sak som hon gärna dissar. Men kompisarna har kanske gott inflytande på henne!

Äppleträdet utanför Mammut. Inte ett blad kvar men massa röda äpplen!

Jag har hämtat hem min dator!! Den gamla, alltså! Men ändå, jag har dator igen.

Så nu lagar jag fisksoppa och fixar med datorn samtidigt. Tur att man är kvinna! ;)



Published with Blogger-droid v1.6.2

Molly har fått Theos gamla våtdräkt, lite stor är den nog än men den fyller ju sin funktion. Theo blev så glad när han fick sin nya så den var tvungen att provas med en gång!

Theo har fått mediciner för att få igång magen nu, så han får vara hemma imorgon. Det gör jätteont varje gång han ska gå på toa och nu har han ont i magen flera gånger om dagen. Blir det inte bättre på söndag så måste vi åka in till Östra med honom. Men vi håller tummarna för att medicinerna ska lösa allt åt honom.

Så imorgon tar han och jag en tur ned till Allum och handlar vinterjacka åt Molly, lite vantar och halsdukar (som alltid försvinner) och så ska vi kanske handla maten till Lisas 20 års fest som hon ska ha på lördag. Hon vill ju helst handla själv och kommer Nelly och Sissel ned tidigare på lördag så kan de ju lösa det då. Hon har hyrt en lokal och så ska de sitta, ett jättegäng och kolla på rysare och äta chips hela natten! Lisa har fixat flera uppblåsbara madrasser som de kan sitta/sova på och sen ska de äta frukost tillsammans på morgonen.

Linnea ringde nyss. Hon är uppe och går nu och har inte så ont längre.
JIPPI!!

onsdag 17 november 2010

Våtdräkt!


Idag kom Theos nya våtdräkt! Den gamla har ju helt plötsligt blivit väldigt liten ;-)
Published with Blogger-droid v1.6.2

Theo har duschat!

Theo var ju med Labbe på verkstan idag, eftersom han hade så ont i magen i morse. Han fick hjälpa till att tvätta hjul som ska förvaras. Hans uppgift var att skölja schampot av dem efter tvätten. Just som han står där och sköljer som bäst, så lossar munstycket och det sprutar vatten åt alla håll. Mest på Theo. Han blir genomvåt, så liten han är!

Med minusgrader i luften så är det ju inte jättelämpligt att gå med kläder som är blöta inpå skinnet. Räddningen heter Lasse och "hans damer"! Vips så hade Theo nya kläder från topp till tå! Ja, tom nya röda Blixten McQueen-stövlar! "Vilken tur att jag blötte ned mig", tyckte Theo! ;-)

De fick i ordning på mitt nya bokföringsprogram på revisionsbyrån på eftermiddan idag. Men jag orkade inte åka hela vägen bort till Mölndal så datorn får sova borta inatt. De andra datorerna där kanske kan utöva lite gott inflytande på min lilla bråkstake till dator.

Men jag saknar min dator! Brukar ju sitta och jobba lite på kvällen och fixa med bilder och svara på mail och så. Går ju att göra en del via mobilen men det är ju onekligen enklare med stor skärm och riktigt tangentbord (nej, jag valde ju inte X10 mini pro...) Men i morgon åker jag och hämtar min pärla!

Fast ny dator blir det ändå!

Linnea ringde och var lessen för en stund sen. Hon skulle äntligen till baletten efter flera veckors uppehåll! Då får hon reda på att dansskolan försattes i konkurs igår! Alla lektioner är tillsvidare inställda! Men tur ändå att vi bestämde att Theo inte skulle byta dansskola den här terminen...

En konkursförvaltare ska ta över Danshuset nu, så vi får se om de får igång någon verksamhet på resten av terminen.

Nu har båda småtrollen somnat, så då ska jag ta och sätta mig vid datorn en stund... Nej, det skulle jag ju inte göra, nej...

Får väl slötitta på TV lite istället! Ganska mysigt faktiskt! :-D


Ett litet Mollytroll som inte tycker att det är någon bra idé alls att mamman skulle få gå på toa ifred...
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ny dator blir det!

Nu orkar jag inte krångla med alla installationer.

Ny dator beställd!
Published with Blogger-droid v1.6.2

Ååååh!


3.5 timmar och inget har vi fått gjort! Installerat, avinstallerat, installerat. Pratat med Support. Flera gånger. Kopplat in ny skrivare. Servernamn?

Frustration! Stress!

Nu står min dator kvar så ska de försöka lösa i eftermiddag...

Men jag ska pussa på två av mina pojkar nu! :-*
Published with Blogger-droid v1.6.2

Jobba, jobba, jobba!

En solig och kall morgon! Vi försover oss naturligtvis men vi har samarbetsvilliga barn för en gångs skull!


Jag och Molly hinner precis i tid till Mammut och hon struttar glatt in :-D

Men när jag ringer Labbe efteråt, så har de inte kommit iväg än. Theo har jätteont i magen...

Nu är jag framme vid Mölndals Revisionsbyrå där jag kommer tillbringa dagen för att komma igång med vårt nya bokföringssystem.


Kaffe är en livsnödvändighet!

Published with Blogger-droid v1.6.2

tisdag 16 november 2010

Simskola med livräddning

Lite blomster och grattiskort från i lördags...

Åh, vad gör ni?

Komma här och sjunga mitt i natten?

Theo ritade en fin teckning till Lisa på 20 års dagen.

Systermys

Theo och Linnea kollar in när Lisa äter frukost.

20 åring!

På eftermiddagen var det dags för Theos simskola. Idag stod det livräddning på schemat! Jag hade med mig kameran och var med på lektionen en stund och fotade lite.

Flytvästövning

Theo slänger sig i med flytvästen på.

Bara ligga stilla...

Flytvästskarusell

Och ett litet Mollydyk också...

Liten pojke ska kasta stor livboj...

Åhej! Där kom den iväg!

Och så halar vi in kompisen.

Lite lättare att kasta handtaget!

Så halar vi in fröken!

Stolt 5 åring som har tagit Gröna Livbojen idag!

Sen var det dags för lite bus i Champagnepoolen.

Inte lättast att skratta under vattnet ;)

Nu tar jag dig, Theo!

Tror du att du kan simma ifrån mig?

Nu kom jag ikapp dig!

Hopp ned i den djupa, kalla poolen.

Skynda, skynda! Brr, vad det är kallt här.
Theos nya våtdräkt kommer nästa vecka!

Jag vill också hoppa ned där!

Skvätt på Theo!

Ännu mer skvätt!

Åh, hopp!

Men vart tog Theo vägen??

Nä, nu har jag tröttnat, nu vill jag åka hem!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...